juuli 01, 2023

Kirjad Kahele Triibule 75

Tere, kallis!

Pole ammu kirjutanud. Samas elu käib ikka edasi pidevalt. Sina oled nüüd vist umbes kaks kuud lasteaias suurte laste rühmas käinud ja me juba märkame kergeid muudatusi sinu kõnes ja mängudes. Ka uusi laule oled koju toonud kaasa arvatud ühe hiinakeelse pruudilaulu. Minu meelest on nii lahe, et sa saad kasvada üles nii rahvusvahelises keskkonnas ja meie hiinlastest naabrite hinnangul on ka su hääldus 95% korrektne. Üks teine su rühmakaaslane õpetas seda laulu teile, kuigi sõnumist sa vist aru ei saa.

Uues rühmas teete te ka suuremate laste tegevusi. Näiteks mai lõpus käisite observatooriumis, mis oli juba selle poolest põnev, et sinna pidi rongiga sõitma ja siis saab ju ka eskalaatoritega sõita. Alguses sa küll kartsid sinna minna, sest sa olid täiesti kindel, et te lähete kosmosesse ja sa ei tahtnud. Hiljem aga olid veidi pettunud. Samas on nii naljakas kuulata, kuidas te, neljaaastased, omavahel eksoplaneetidest räägite.

Mulle meeldib ka su enesekindlus. Üsna mitmed su sõbrad on rattaga sõitmise selgeks saanud. Sina veel mitte, aga ükspäev sa jooksid nii vapralt oma rattaga sõitva sõbranna kõrval ja kui ta otsustas sind veidi norida ja laulis sulle, et tema oskab ise sõita, siis sina laulsid ilma igasuguse häbita ja faktidele tuginedes vastu, et sina veel ei oska ja sina vajad abi. Mind ajab siiani nii naerma ja ega seal polegi mingit põhjust häbeneda. Nii lihtsalt on ju. Seltskonna hing oled sa jätkuvalt ja kui hommikuti lasteaeda lähed, siis tavaliselt teised jooksevad sulle rõõmuga vastu.

Samas jaanipäeval veetsid sa aega koos enda jaoks uute lastega ja siis ühel hetkel tulid nutuga meie juurde, sest keegi oli öelnud, et sul on kummaline aju. Sa ei solvu eriti kergelt, nii et see oli meie jaoks veidi võõras reaktsioon ning püüdsime sind lohutada. Samas meie seltskonna suured hakasid arutama, et aga kummaline aju ongi ju äge aju ja täitsa tore oleks sellist omada. 

Lasteaiast on vist tulnud ka teatud nunnutamine. Nimelt oled sa hakanud rootsipäraselt paljudele nimisõnadele is-lõppe lisama, mis ongi midagi sarnast nagu laps--> lapsekene. No las siis olla maailm veidi nunnum.

Samas oled sa veel üsna rikkumata maailma poolt. Näiteks sa nii armastad oma uusi roosasid sandaale, mille sa ise enne tellimist heaks kiitsid. Aga, paar päeva tagasi pakkusid sa õele ka midagi roosat ja pool-teatasid, et see peaks talle meeldima, sest tüdrukutele meeldib ju roosa. Kodust sa seda küll õppinud ei ole. 

Paar nädalat tagasi hakkasime ka sulle taskuraha andma harjutamise mõttes ja enne seda käisime vanaisa kingitud raha eest uues mänguasjapoes, kus te saite käru asju täis kuhjata ja siis hiljem võrdlesime, millised asjadekombinatsioonid eelarvesse mahuvad. Taskurahaga sa juba õpid ka kauplema. Kui mina küsin, et kuidas me kümme krooni jagame sinu ja heategevuse vahel, siis sa ikka soovitad, et kümme sulle ja kümme teistele. Samuti soovitad sa üsna tihti, et homme võiksime osta sulle ühe või teise asja, ilma pikemalt mõtlemata, mille eest. Viimane soov oli siis, kui vaatasime sinuga koos ühte videot, kus lõvi ja tiiger armusid ja said liigrikutsikad. Siis sa teatasid, et homme ostame sulle ka ühe. Ainult väikese. Suurt sa ei tahtnudki :D

Viimaste päevade kummaline uudis on aga sinu vihast värisemine. Sa pole kunagi varem nii teinud, nii et ma ei tea, kas see on mingi uus arenguetapp ja kas see on progress või regress. Samas siis sa vähemalt ei ründa füüsiliselt, kuigi mul on tunne, et see on ka sekunditeküsimus. Ma väga loodan, et sa õpid varsti oma viha paremini juhtima, sest see on päris hirmus.

Positiivsest veel, sul on ka uus sõbranna meie hoovis ja kuna ta elab terrassiga korteris, siis on teil väga lihtne sinna sisse-välja joosta. Meie aga ei tea päris täpselt, kuidas käituda, sest meil on ju imelik kutsumata kellelegi külla minna ja samas ei tea, kas sa oled ikka piisavalt suur, et niimoodi üksi kuskil käia. Siiani on aga hästi läinud ja sa olevat väga hästi seal käitunud. Millal sa nii iseseisvaks said, ah?


Igatahes, armastan sind pooleks ja mulle meeldib, et sa ikka minu kaissu tihtipeale ronid!

Emme

Kommentaare ei ole: