aprill 07, 2019

Kirjad Kahele Triibule 19

Mu kallis, ära kasva nii ruttu!

Täna pidin raske südamega ära pakkima su viimased suuruses 50 ja ülejäänud 56 riided, et teha ruumi juba suurusele 62. Nokia, vana tropp, aga oli leidnud üles kastid nende riietega ja sujuvalt pissinud täis terve su läbipestud ja valmis volditud uute bodyde hunniku, nii et nendega läheb veel veidi aega.

Viimase nädalaga oled sa taas märkimisväärselt arenenud. Kui varem koosnes su kõne väljenditest lä ja ljäh, siis nüüd oled sa jõudnud arengujärgse täishäälikuühendite kordamiseni. See on nii armas, kuidas sa õrnal häälel muudkui ütled hei, hei või on see hi/hai või hoopiski ei? Ehk hakkas sinu ei-periood eriti vara ja saab ruttu kaelast ära? :) Igatahes, see on nii lahe, et me nüüd vestlusi pidada saame.

Sa oled ka füüsiliselt tugevamaks muutunud ja hoiad oma pead juba päris pikalt õhus. Me panime su mängukaare juurde peegli, et sa saaksid Peegli-Oliveri imetleda ja oleksid nõus niiviisi pikemalt kõhuli olema. Reedel aga juhtus paar korda järjest ka nii, et sa olid kõhuli, pea püsti ja siis sa kallutasid end paremale küljele. Seda vist veel päris keeramiseks ei peeta, aga lahe oli ikkagi.

Sa oled üldse üks lõbus sell. Nüüd oled sa nõus juba ka veidi rohkem omaette tegutsema ning tundub, et me teeme taas edusamme ööune osas. Viimased kaks nädalat oled sa maganud oma voodis meie voodi vastas ning enamasti uinud sa ilma probleemideta, kuigi iseasi on see, kaua sa magada viitsid. Umbes sama kaua oleme ka meie issiga võinud õhtuti ära hiilida ning sina oled rahus edasi maganud. See kõik aga töötab vaid siis, kui mina sind magama panen või õigemini magama jääma suunan. Kõigepealt vahetame me su mähkme öömähkme vastu. Vahel paneme sulle pidžaama selga, vahel jääd oma päevariietega. Seejärel suundume me pimedasse magamistuppa, kus sa saad voodis rinda. Seejärel teeme krooksukatse ning tõstan su oma pessa. Vahel sa tahad, et ma paneksin oma käe üle sinu ja pea sinu oma kõrvale. Mõnikord vead sa mu sõrmed endale suhu, aga enamasti sa unega enam ei võitle.

Täna oli ka tore päev, sest sa hakkasid näitama üles huvi oma uute lehmakaisukate vastu, püüdsid neist kinni haarata ja ühe korra isegi sarve suhu toppida. Need on kõik uued oskused ja huvid ning me nii ootame, kuidas sa edasi arened ja muutud. Eks see ole üks lõputu lapsevanemate dilemma, et tahaks näha teid kasvamas ja samas aega tagasi keerata.

Igatahes, tea, et need esimesed kaksteist nädalat sinuga on olnud väga toredad, õpetlikud, südamlikud ja vahel ka veidi hulluks ajavad, aga sa oled täiega äge tegelane ja me ei vahetaks sind mitte kellegi teise vastu.

Armastusega,
Emme

Kommentaare ei ole: