juuni 10, 2019

Kirjad Kahele Triibule 22

Mu väike õnnelik beebi,

Sa polegi enam nii väike ja abitu nagu päris alguses. Eriti sõbranna Liisaga võrreldes. No ei suuda me enam meenutada, et sa kunagi sama pisike oleksid olnud, kuigi väidetavalt olid samas vanuses pisemgi. Samuti ei mäleta me, et sa sellist imikunuttu oleksid tootnud või samal määral kiigutamist nõudnud. Seevastu aga oled sa taas naerupall, kes pea alati heas tujus ja suhtlusaldis. Sina usud veel, et inimesed on ilusad ja head ega karda kedagi.

Sa oled ka maailma vapram reisisell, mistõttu läks meie esimene Eestis käik üle igasuguste ootuste hästi. Ei seganud sind laeva loksumine, pidevad uued olukorrad ja inimesed ega erinevates kohtades magamine. Laevas lakkusid sa rõõmsalt aknalaudu ja isegi proovisid minu eeskujul mängunurgas rooliratast keerutada. Lisaks hoidsid seal töötavaid tädisid pantvangis, aga saladuskatte all ütlen sulle, et nad võisid küll öelda, et lase neil sõrmest lahti, aga tegelikult neile meeldis.

Eestis keerasid sa veel korra end õiget pidi, aga alles täna jätkasid tõsisemalt harjutamist ja tegid isegi ühe terve ringi ära. Enam sind üksi kuhugi jätta ei saa. Samas nüüd oled sa jällegi nõus aina rohkem omaette olema.

Eelmisel nädalal juhtus veel midagi tähtsat. Nimelt said sa oma esimesed ampsud, mille jäädvustas ka professionaalne fotograaf. Alustasime avokaadoga ja sa tegid isegi ilusasti suu lahti, kuigi lusikas oli vast kõige põnevam ja ega sa eriti midagi kätte ei saanud. Järgnes amps banaani, millest ei arvanud sa üldse midagi ja magustoiduks said sektori sidrunit, sest sinu issi tahtis su reaktsiooni näha. Me vapper väike tegelane, sa krimpsutasid küll nina selle peale, aga proovisid veel mitu korda.

Ma vist olen selline ema, kelle meelest, kui on läinud trumm, võiksid minna ka pulgad, sest siiani ei tahtnud ma sulle midagi peale rinnapiima anda ja nüüd jälle tahaks lubada sul igasuguseid asju maitsta. Mõistuse piires siiski, aga ei ole ma suutnud seda teaduslikult võtta ja sama asja mitu päeva järjest toppida ning siis järgmine võtta. Avokaadot küll proovisime veel, aga sa ei oska seda veel lusika pealt võtta ega väga taha ka. Arbuusiga läks paremini. Kurgist jälle ei arvanud sa midagi. Küll aga püüad sa järjekindlalt mult joogiklaase ära tõmmata ja kui see õnnestub, siis lutsutad klaasiäärt. Pigem küll väljast poolt, aga see on nii armas. Harjuta terviseks hetkel tühjade klaasidega.

Selle puhkusega oled sa kiindunud veelgi oma pöidlasse, aga ehk oli see lihtsalt reisistress. Lisaks hakkasid sind su jalad ja varbad huvitama ning katsud neid tihti. Kui sa just parasjagu kõhulihaseid ei tee ja end istuli ei proovi sikutada. Õnneks sa vankris veel sellist pulli ei tee, aga süles sind poollamavas asendis hoida on juba päris raske.

Meie kaks nädalat on sisaldanud üsna palju lapsi ja loomi. Kodust lahkudes proovisid sa esimest korda Nokiale pai teha ja veelgi imekspandavam oli see, et ta lubas. Eestis aga nägid mitut koera, said tuttavaks oma veidi vanemate sugulastega, kes sinust vaimustuses olid ning ka mitmete emme sõbrannade lastega. Ühel päeval aga pidasime piknikku teiste jaanuaribeebidega ja sina muidugi juhtusid beebikoosolekut. Ja muidugi said tuttavaks ka oma Eesti vanaisaga, kes tegigi sulle ilusa mähkimislaua.

Mulle nii meeldib, et sinuga koos saab igal pool käia ja kui sa just autos rihmadega kinni olemise üle ei kurda, siis ahmid vaikides endasse uusi kogemusi, et siis hiljem pikalt-laialt oma muljeid jagada. Isegi, kui kõik ei lähe plaanipäraselt, sul on palav või lööd pea ära, ei tee sa probleemi. Ja nüüd juba ka ärkad rahulikult ning vaatad ringi või ootad kannatlikult näiteks kuni mul tuleb meelde sulle süüa pakkuda.

Me oleme väga rahul, et just sina meie poeg oled.

Armastusega,
Emme

Kommentaare ei ole: