oktoober 07, 2019

Kirjad Kahele Triibule 28

Sa kohe ei taha üldse ühe koha peal seista. Ei sõna otseses ega kaudses mõttes. Kümne päevaga kaks hammast ja seda ilma suurema draamata. Kogu selle ilastamise ja nohu lõppu aga ei paistagi. On hoopis kolmas voor tatti ja mul on nii kahju sind luristamas kuulata ning tatiimuriga kiusata. Sest kius see sinu meelest on. Ostsin isegi kalli masina, et ei peaks samaaegselt sind kinni hoidma kõigest jõust ja imema veel ka, aga see on siiani olnud täielik pettumus. Ikka kasutame seda manuaalset toru, mis on palju kiirem ja minu üllatuseks on meie kopsud võimsamad. Sina muidugi teed selle ürituse oma hüppamisliigutustega kõigile veel keerulisemaks.

Muidu on aga sinuga tore. Neljandal oktoobril näitasid sa meile issiga, et kui sa tahad, siis sa oskad küll käputada. Aga sa ei taha. Sa liigud ka kõhuli nii kiiresti kui välk ja tegelikult tõmbad kõhu maast lahti nagu roomav ussike. Sa oskad ka põlvedel seista ja edasi liikuda, aga ainult siis, kui millestki kõrgemast kinni hoiad. Käpuliasend on sinu meelest vaid vahesamm istuma minekuks.

Sa räägid hästi palju. Täna harjutasid sa küll pigem kriiskamist ja sellist versiooni tät-tät-tääst. Sellega annab väljendada nii pahasust kui rõõmu. Sa oled üldse see laps, kes naerab uute ja üllatavate asjade peale. Nt sinu poole jooksmine või roomamine on toonud kaasa rõõmukriisked. Ainus üllatus, mis sulle ei meeldi, on selili kukkumine ja kukud sa hetkel üsna palju. No ikka iga päev korra või paar. Sa suutsid eelmisel nädalal mänguväljakul isegi maapinnast vaid paar sentimeetrit kõrgema laua otsa istuliasendist kukkuda ja muidugi oma otsaesise ümber disainida. Küll taas vaid päevaks või paariks.

Sa oled hästi uudishimulik. Muudkui tõmbad end püsti ja uurid uusi asju, olgu selleks siis mõni kallis lelu või prugükastist pätsatud munakarp või krõbisev teepaki ümbris. Sobib ka minu krediitkaart. Üks su lemmiktegevusi on aga hetkel asjade edasi-tagasi lohistamine mööda maad. Sobivad nii mänguasjad, laua- kui toolijalad. Need kõik teevad ju huvitavat häält.

Sulle jätkuvalt meeldib muusika. Laulan sulle vahel lihtsalt silpe nagu ba-ba-baa; buu-boo-bee, bee-biiiiii ja see nii meeldib sulle. Tõeline pidevalt muutuv hittlugu meil. Muusika teeb tavaliselt ka paha tuju heaks ja reedel kulus vaid osa kaheksarealisest laulust, et nuttev sina hoopis unne suikuksid.

Eelmisel nädalal käisime me ka beebide teatris ja kes siis veel kui mitte sina varsti esinejate peal kõõlus. Sõna otseses mõttes. Õnneks neil ei olnud selle vastu pidagi, aga sina jätkuvalt ei karda kedagi ning võlud isegi võõraid varateismelisi poisse bussis.

Me naerame, et sa oled päris hea reklaam lapsesaamiseks. Kui sa vaid magaks ka. Siis ei peaks su emme korra iga üheksa kuu tagant ka pärast viitteist tundi magamist tundma, et tahaks veel.

Sellegipoolest, armastame sind kuuni ja tagasi,
Emme ja issi

Kommentaare ei ole: