juuli 06, 2020

Kirjad Kahele Triibule 42

Hei, kullake!

Tulin taas sulle kirjutama.

Sa oled jätkuvalt meie väike päike, kuigi sinu häbelikkus saadab sind jätkuvalt. Seekord ei möödunudki see paari päevaga. Samas, kui sulle anda mõned minutid kohanemisaega, siis sa taas kilkad ja müttad rõõmsalt ringi.

Kuidagi ootamatult oleme me jõudnud sinna staadiumisse, kus naabritüdrukud ootamatult meie ukse taha ilmuvad, et küsida, kas sa võid nendega õue mängima minna. Ma arvasin, et sinnani läheb veel 4-5 aastat, aga võta näpust! Sa said populaarsuse saladuse enne teada, kui meie su issiga, kes me siiani mõistatame. Kui sina aga õue jõuad, siis kiirustavad teised sinust tunduvalt vanemad lapsed kohe sinu juurde su nime hüüdes. On päevi, mil sind ümbritseb kümmekond tegelast, kes toovad sulle mänguasju, aitavad sind kiigele ja mägedest alla ning võistlevad omavahel selle üle, kelle kord on sind süles kanda. Sina aga tahaksid tihtipeale iseseisvalt hoopis tegutseda, aga annad armulikult andeks neile nende vajaduse sind igati aidata ja lõbustada.

Sa saad iga päevaga aina targemaks ning muutud kavalamaks. Me su issiga peame juba kõvasti mõtlema, kuidas sind ja õrnu asju kaitsta, sest sa oled sekunditega laua peal või vead mõne väiksema tooli kööki, et saada ligi mikrokale, pliidile või jooksvale veele.

Üks päev tahtsid sa kirsse ja vaid napilt sain ma need su käest kätte, sest sa sööksid neid koos kividega, silmagi pilgutamata. Sa nägid, et ma panin need külmkappi ära ning varsti olid sa väikese pingi juba külmkapi ette vedanud. Täna aga said sa samamoodi uudistada meie magamistoa kummuti pealset, nii et olin sunnitud lõhnaõlidele vannitoas ruumi tegema. Ka seal tuuseldad sa mõnuga. Kas kassiliivakastis või võimalusel kemikaalide kapis. Me panime nüüd sellele lapseluku ette, kuigi üldiselt on terve vannituba ju värava taga. Enne aga jõudsid sa esimest korda midagi ebasobivat vetsupotti visata. Pidin ma näitama sulle, et paber käib sinna. Õnneks su valikuks osutusid hügieenisidemed. Vähemalt midagi vettimavat, aga minu jaoks olid need mõne sekundiga kasutud.

Eelmisel nädalal käisime me sinuga esimest korda Skansenis. Sa ajasid seal rõõmuga kanu taga samas kui meie vaimustusime viiest imearmsast karupojast. Sinul oli neist täiesti savi, sest seal lähedal sai hoopis kaljudel ronida ning sealt liugu lasta.

Tundub, et su linnu ja koeravaimustus on läbi ja mul on veidi kahju, sest tore oli su reaktsioone nendele jälgida. Läbi on ka kihvakasvatamine, sest kolme nädalaga need kõik lihtsalt lõikusid - ilma surema vaevata taas.

Ajalugu on sinu jaoks ka ujumine. Me lootsime, et asi on temperatuuris või sügavuses, sest vanni sa ju armastad, aga kui meil nüüd õnnestus käia sinuga põlvini 30-kraadises basseinis ja sa ikka igal võimalusel kuivale maale põgenesid, oli selge, et see ei ole enam sinu teema. Nagu ujumistunnid oleksid täiesti ununenud. Võib-olla ongi.

Eelmisel nädalal aga käisime me esmakordselt su isaisa ema ema maakodus kos su onuperega puhkamas ja kuumalainet nautimas. Tore oli näha, kuidas te üksteist paremini tundma õppisite ning kuidas nad sind hoiavad. Keskmine neiu nagu minagi arvab, et sa oled maailma kõige armsam beebi.

Vahel tundud sa aga juba nagu päris suur inimene. Täna istusime me näiteks vastamisi köögilaua taga, mõlemad tavalistel toolidel ning mugisime marju - mina kirsse, sina viinamarju ja kirsse ka, kui ma jõudsin neid poolitada.

Ole ikka sama lahe edasi!

Armastusega,
Sinu emme

Kommentaare ei ole: