august 19, 2020

Kirjad Kahele Triibule 44

 Mu kallis,

Sa oled nüüd juba üle nädala lasteaiapoiss. Meie ebaõnnestunud koos söömisele ja magamisele on järgnenud neli iseseisvat lühendatud päeva, aga igaüks neist on olnud pikem kui me koos seal veedetud päevad ja ainult ühel päeval olid sa olnud natuke kurb ning seda ka magama minnes. Muul ajal tundub, et sulle väga sobib see uus elu.

Ma ei tea, kas see on seotud sinu vanuse või lasteaiatee algusega, aga sa näitad aina enam välja, et sa tahad ise kõige üle otsustada ning kui peab kellegi sõna kuulama, siis pigem issi. Emme ei tohi sind vanni panna ja sa armastad vanni. Ei tohi me su hambaid pesta. Ei tohi mähkmeid vahetada. Sa röökisid, kui ma ei lubanud sul oma jala peal olevat villi nokkida. Ja sa oled omandanud klassikalise oskuse end makaroniks visata, kui püüame sind sülle võtta. Samas nõuad sa süles kandmist tavapärasest rohkem. Ka siis, kui sa tahad näiteks oma aias kiikuma minna. Öösel aga kui ma ei ole nõus sulle piima andma, siis lähed sa hoopis isse kaissu ja seda nalja pole veel varem juhtunud.

Teisest küljest on aga päris tore periood. Sa tahad kogu aeg koos raamatuid vaadata ning nõuad, et me nimetaks sealseid asju. Ning sa said pihta pusledele, nii et neid paneme ka kogu aeg kokku. Või loobime laiali. Sa õppisid õhumusisid tegema, kuigi suure osa ajast laksad sa lihtsalt endale vastu vahtimist. Sa õpid järjest uusi sõnu. Praegu näiteks korrutad sa midagi, mis kõlab nagu å nej! (oh ei!), aga meie seda väljendit ei kasuta ning see sigines su sõnavarasse juba enne lasteaeda. 

Sa oled jätkuvalt üks suur suhtleja, aga valid pigem lapsevanemad kui lapsed, püüdes neid igasuguste asjade ning oma lakkava naeruga ära osta. Tegelikult on see päris lahe. Meie aia Linusega norid sa aga igal võimalusel naljaga pooleks tüli või teete te koos lollusi. Suuremat iidolit sul vist hetkel ei ole kui tema.

Nii me siin naudime kuumasid suveilmasid, käies igal võimalusel järve ääres end jahutamas ja täna tulid sina ka enda kohta erakordselt kaugele vette ning hiljem ei tahtnud enam kuidagi ära tulla, endal huuled sinised. Äkki homme õnnestub veel ujuda ja äkki sa oled nõus minu süles ka reitest sügavamale tulema. Elame näeme. Elu sinuga ei ole igatahes kunagi igav.


Armastusega,

Emme 

Kommentaare ei ole: