jaanuar 20, 2021

Kirjad Kõhutantsijale 11

Tere, tilluke!

Naljakas on mõelda, et üle poole rasedusest on seljataga ja sina oled juba ca 30cm pikk sulgkaallane. Samas esimesed viis kuud kiusasid sa mind igapäevaselt iiveldusega ning ega nüüdki veel patust päris puhas ei ole. Ikka mõned päevad nädalas kõõksun, aga oksendanud mõnda aega enam ei ole õnneks.

Sa tundud hästi aktiivne olevat, kuigi ma ei usu ühtegi ema, kes võrdleb oma erinevaid rasedusi, sest pole võimalik mäletada nii täpselt midagi nii kirjeldamatut. See on aga äge. Ma tean, et sa oled seal ja kasvad hoolega.

Kui iiveldust ja kõrvetisi poleks ning ohtu end kergelt ära nihestada, siis poleks üldse millegi üle kurta ja ka praegu on sinu ootus siiski suur rõõm. Nüüd teavad sellest ka emme lähemad töökaaslased ja üldse igaüks, kes mind täispikkuses nägema peaks. Mul on tunne, et ma olen nii suur juba ja rasedajope läks kasutusse. Ootan juba, et järgmisel talvel seda ka koos sinuga proovida, sest see on nii mõnus ja pehme.

Ma pean endale pidevalt meenutama, et sa sünnid hoopis teisel aastaajal, kui su vend ja seega ei ole mineviku kordamine üldse enesestmõistetav. Näiteks ma tean, kuidas talvel riietada vastsündinut ja suvel toita pooleaastast, aga mul pole aimugi, kuidas vastupidi toimida. Samas pea suvebeebina peaks sinuga lihtsam olema, sest ma ei pea sind vägisi paksudesse riietesse kohe toppima hakkama. Iseasi, kui paljusid riideid me nii üldse taas kasutada saame.

Huvitav on ka mõelda, kuidas te Triibuga läbi saama hakkate. Ta on ju harjunud meie kogu tähelepanu endale nõudma. Et me ootame temaga koos und. Et me arvestame võimalikult palju tema soovidega. Et tema on ainuke laps. Samas ma tahangi, et te oleksite üksteisel olemas läbi terve elu. Minul ei ole õdesid-vendi ja mul on sellest kahju.

Sinu vend oskab nüüd beebile - sulle - kõhu peale musi teha. Samas ma ei kujuta ettegi, mida ta teeb, kui sa sealt välja tuled. Kui ta esialgu peab vast esimest korda paar päeva ilma emme-issita hakkama saama, sest ma tunnen, et mul on sinu issit selle protseduuri juures vaja. Egoistlik, ma tean, aga ma ei kujuta hetkel alternatiivi ette. Triibul aga on vast kusagil mujal, kui väikeses palatis huvitavam.

Mõned kuud veel ja juba me kohtume!


Armastusega,

Emme

Kommentaare ei ole: