november 19, 2008

Shokiteraapia

Natuke tänasest päevast siis. Vahepealne elu on nagunii olnud vaid töö ja kool, kool ja töö ja geenidoonoriks käimine. Fun kogemus oli. Proovige ka.

Läksin täna hommikul oma praktikajuhendajale üle pika aja külla, et ta mu aruannet kritiseerida saaks ja jooksin veel enne Kaubamajast läbi, et midagi süüa otsida. Mul jäi natuke aega üle ja siis tiksusin lihtsalt toidumaailma sissepääsu ees ning jõin oma jogurtit, kui kuulsin kõva matsu.

Vaatasin kõrvale ja nägin enda kõrval teadvusetult vedelevat pahupidi silmadega turvameest. Ma ehmatasin nii hirmsasti. Esimene mõte oli, et kas ta oli enne ka seal. Ma tean. Rumal eks. Aga mul läks veel mõni sekund aega, et aru saada olukorra tõsidusest ja hakata taas ratsionaalselt käituma. Tavaliselt olen ma kriisiolukordades see kainemõistuslik, aga seekord jõudis üks teine julge naine ette ja hakkas teda togima ja patsutama. Ma ei teadnud ikka veel, mida teha. Ei teadnud ju, kas tal on mingi püsierror sisse kodeeritud või oli see esimene kord, kui ta laksust teadvuse kaotas. Kusjuures eriti julm oli see, et ta ei minestanud niimoodi graatsiliselt põlved lõngu ja pehme kukkumine stiilis, vaid kukkus sirgelt jalad harkis selili, peaga vastu maad.

Tegelikult läks kõige rohkem 15 sekundit, kui ta tagasi teadvusele tuli ja siis jõudis juba Kaubamaja staff temani. Nägin veel, kuidas ta püsti aidati ja ta pea käte vahel tuikudes vastu seina toetus. Ju ta ei saanud ise ka aru, mis juhtus ja tal võis väga valus ka olla. Ma hiilisin ikka veel parajas shokis olles minema, sest ta tundus olevat heades kätes. Kusjuures see on kolmas kord, kui mul keegi kõrval ära minestab ja seekord käitusin kõgie mõttetumalt. Häbi on. Ja õudne oli. Ja kahju. Loodan igatahes, et tal sai kõik korda.

Täna oli üks first ka. Kui ma kunagi käisin ühe kuulsa teatrietenduse esilavastusel, sisi täna käisin ühe väikse tuttava filmi esilinastusel. Nägin jälle, kui palju tööd ja inimesi on ühe väikse asja taga. Ausalt öeldes tundus see asi mulle väga poolik, aga hästi tore oli peaosalist ja tema venda üle mitme aasta näha. Nad on nii palju kasvanud.

Kommentaare ei ole: