aprill 20, 2009

Kuidas iseennast hulluks ajada

Ma olen/olin juba teist korda sama orgi otsa astumas. Hakkasin mõtlema suhte lõpetamisele ülimalt tobedal põhjusel. Ainult sellepärast, mida keegi teine arvab või mõtleb, mitte seoses sellega, mida tunnen või kui õnnelik olen.

Kunagi... nüüd juba kauges minevikus... katkestasin suhted Incuga, sest Annika ütles nii muuseas, et meie kaks ei sobi kokku nagunii, aga ta vist ei põhjendanudki seda. Selelst aga piisas, et mu maailm pahupidi hetkeks lüüa ja lihtsalt igaks juhuks likvideerida võimaluski teada saada, kuhu see kõik minna võinuks. Aga vahepeal on palju vett merre voolanud. Enam ammu ei ole aeg, mil seda suhet taga nutaksin või end peaga vastu seina peksaksin. Jah. Pofülaktika mõttes vahel tuletan endale meelde, et ma enam mite kunagi nii kellelegi haiget ei teeks. Et lähtuksin edaspidi oma instinktidest. Ei põgeneks esimeste takistuste ilmnemisel.

Aga täna ei tahtnud ma tegelikult minevikust rääkida. Avastasin eile teist poolt oma olemusest esmakordselt. Kui siiani olen end alati identifitseerinud kui lõvi ja üksiklast, siis eile esmakordselt, olles hakanud mõtlema seostele Musi ja Vahuri vahel, mis paistavad selgelt tulevat nende ühisest sünniaastast, hakkasin uurima, mida minu kassiks Vietnami kalendri ja jäneseks Hiina kalendri järgi olemine kaasa toob.

Meeletult huvitav oli. Ma ei oleks kunagi osanud arvatagi, kui palju minu iseloomust sellega seotud olla võib. Enamus infot aga läks kohe väga täppi. Nõustun isegi sellega, et võin olla kinnisideeline, noriv ja pealiskaudne. Ainult salakavalaks tembeldamise vastu protesteerin. Lugesin siis ka teiste aastaid ja jälle leidsin meeletult palju seoseid. Ja see, mida Katsi aasta kohta kirjutati, oligi nii Kats. Ja see, mida madude kohta - oligi nii Tema ja veidi vähem mu ema. Muideks, esimest korda peale kolme aastat sain teada, et nad ka jagavad aastat.

Aga hulluks ajas mind see, et päris mitmes kohas oli öeldud, et minu aasta inimene ei tohiks mingil juhul tegemist teha roti aasta inimestega. Mida musi just on. Ühes kohas öeldi lausa: you should avoid the Rat like the plague. Armas eks. Julgustav. Ma hakkasin kõike seda huvi pärast uurima, lootes leida positiivseid märke ja sain hoopis nii negatiivse märgi. Aga seekord olen/olin targem. Ei hakanud üksi obsessima. Rääkisin talle ka kohe mu peas keerlevatest mõtetest, kuigi meie mõlema meelest sobime me vägagi hästi. Oleme kuidagi väga sarnased kõikidest ettekijutustest hoolimata. Ja muidugi nüüdseks on hakanud tasapisi avalduma ka häirivamad jooned, aga need on nii vähetähtsad. Isegi see pole tähtis, et meil on hoopis erinevad huvid ja minevik.

Loeb ju see, et koos on hea. Et ei teki piinlikke vaikusehetki. Et üksteisele saab rääkida kõigest ja aususe peale ei solvuta. Et mõlemad tahame, et see suhe töötaks ja anname endast selleks kõik ja rohkemgi veel. Seekord kavatsen siiski ettekuulutustest hoolimata ise välja uurida, kuidas me klapime.

Naljakas oli see, et Roti kohta ütles tak internetilehekülg not compatable ja Mao kohta - think again. Ja mulle lähimad inimesed on just seda ju. Võib-olla on asi selles, et mulle meeldivadki väljakutsed?:D

Kommentaare ei ole: