märts 21, 2010

Mina kokkan - usute?

Ma tõesti naudin seda uue elu algust.
Võimalust magada ja ärgata siis, kui tahan. Või noh... lähtuvalt kohutustest ikka ka. Aga ilma üllatuskohustteta.
Võimalust teha, mida ma tahan ja süüa, mida ma tahan. Jaosta mida a tahan.
Ja lõpuks ometi rahuldada mu pikaaegset isu osta sisustuskaupu, mida olen alati imetlenud ja mõelnud, et ühel päeval ma tahaksin neid oma koju.
Ja isegi ise söögi tegemist olen hakanud nautima.
Ja ka oma kodu koristamist. Täna ületasin iseg selle ultimate test'i ja käisin kummikindaga vetsupotis katlakivi ja rooste segu nühkimas, kuigi sad protsenti edu ei olnud.
Aga jah... söögi tegemisega on nii, et ma olen kahe nädalaga ohkem kokanud kui kahe viimaseaastaga. No peaaegu. Juba eksperimenteerin. Ja tegin eile isegi magustoitu. Ja reedel pannkooke. Ma isegi ei mäleta, millal viimati selliseid asju tegin. Ja avastan jälle, et ole suurepärane katse-eksitusmeetodi kokk. Ahju veel proovinud ei ole, sest mul pole ahjuvorme, aga nii tahaks. Juba küürisin ahju puhtaks. Ja üks mu lasteaiasõber on täiesti hämmingus sellest, sest ta kuulis, kuidas ma küürimisest rääkisin ja nüüd muudkui kordab: sina läksid ahju. Ja minu parandamine ei aita. Huvitav, kas ta kodus ka korrutab seda ja mida vanemad arvavad?:D

Aga jah... eile tegin wokrooga. Suutsin esimest korda riis keeta nii, et üldse põhja ei läinud. Ja juba teisel katsel. Samas suutsin üle kuumutada võid - ainet, mis peaks muidu aitama kõrvetamisest hoiduda. Ja seal wokis old veel katsetamiseks virsikud ja aanassid. Ja tahtsin ka india pähkleid, aga unustasin need kappi. Nii tunnen puudust pannikaanest. Kõik läheb nii ruttu külmaks ja koledaks, sest ma ei saa kuidagi kaitsta toitu pärast valmimist. Ja magustoiduks tegin kirjut koera. ainus koht, kus ma isegi marmelaadi söön. Ja see tuli superhea! Ma olen seda vaid korra varem lapsepõlves koos kokkamisfännist sõbrantsga teinud. Aga nii tahaks uuesti teha. Võib-olla järgmises reedeks. Jätkuvalt, ootan teid külla, kallid sõbrad!

2 kommentaari:

siiralt teie, m. ütles ...

Ohh ma loeks nagu iseendast :) Pannkooke ma pole veel jõudnud normaalseid teha, aga sain aru, et kiiruga ja kolme panniga korraga neid tõesti mõtet teha pole :D:D Ilusat kevade algust sulle ja muideks, sisustuspoed on maailma kõige ägedamad poed (vahel isegi riidepoodidest ägedamad) :)

Mia ütles ...

Ma suutsin kahe panniga, agamuloli veidi abi:D
Ilusat kevadet sulle ka.
P.S. just testisin ,et kolmandal õhtul võib wok olla aprem kui esimesel. Ja seda veel pärast terve öö mitte külmkapis veetmist. Või võib-olla mul oli lihtsalt meganälg:D