detsember 02, 2020

Kirjad Kahele Triibule 54

Mu väike inimene!

Sa oled taas demonstreerinud, et sa oskad olla maailma kõige armsam, aga teinekord võid hoopis ulakusi täis olla ja haiget teha. Toredat on siiski palju rohkem. Näiteks ühel hommikul tahtsid sa Erosele juua pakkuda - tissi. Kui ma püüdsin sind suunata, et Eros ei taha seda, aga talle meeldib vesi, siis pakkusidki sa järgmisena lahkelt talle vett oma lemmikust kõrrega pudelist. Noh, mõte on see, mis loeb. Vähemalt ei ole sa kade.

Ühel teisel hommikul aga olid sa nii õnnelik ärgates ja avastades, et Dadaa on sinu kaisus. Sa tegid talle musi ja siis näitasid talle, kus on mamma ja kus pappa. Täitsa üllatav, et sulle ka üks kaisukas on oluliseks saanud, aga ju siin on mingi seos lasteaiaga, kus teil on Babblarna teemaline tuba lausa.

Edda ja Eeon ei ole ka su mõtteist kuhugi kadunud. Kuuleme neist iga päev ja kuulevad vahel võhivõõradki. Täna tuttu minnes hüüdsid sa: Edda, kom! Eeon, kom! Nagu sa tahaksid, et nemad ka koos sinuga magama tuleksid. Ma usun, et nemad aga tegelesid samal ajal oma kodus uinumisega.

Sa said sel nädalal omale suurte laste voodi ja sellega seoses saime meie elamist ümber korraldada. Nüüd on sul oma tuba või lastetuba. Me oleme nii rahul, sest leidsime viisaka hinnaga kvaliteetse voodi, mis vastas meie nõudmistele ja juba kaks päeva pärast poeskäiku, kus sina kõik voodid ja diivanid läbi hüppasid, saime me su tutika voodi kätte ka. See on isegi parem, kui poe näidiseksemplar. Tundub, et vahepeal on mudelit uuendatud. Paari päeva pärast aga hakkame harjutama seal magamist. Seni on tore niisama tutvust sellega teha ja voodi all roomata.

Ulakusest aga ka. Sulle meeldib lilledega rabistada ja neid tuuseldada. Eriti, kui sellele tähelepanu pöörata ja sind keelata. Mina aga ei taha, et sa meie hetkel ilusatele õitsevatele orhideedele haiget teeksid. Vahepeal oli su lemmiktegevus ka puhta pesu laiali loopimine. Lisaks olen ma nüüd juba mõned korrad ärgata saanud selle peale, et sa mind meelega näkku lööd. Keelamine on aga vaid naljakas su meelest ja nii ma siis peagi unesegaselt sind kuidagi takistama, et end kaitsta. Mul ju ei ole naljakas. Päris valus on vahel. Issi ütleb ka, et ta pole elu sees nii palju peksa saanud, kui nüüd sinuga voodit jagades.

Ja sa oled oma isa poeg. Kui sa sööd, siis pakid ikka suu nii täis, kui vähegi mahub. Isegi, kui seepeale osa välja tagasi tuleb. Kui aga suu täis parajasti pole, siis sa räägid nii palju. Ehitad to(r)ni, paned asju peitu, viskad midagi ära, et hüüda: bo(r)ta. Hüüad, kui miski on kinni või katki. Vahel mind lausa üllatab, millest kõigest sa aru saad. Sa oled pisike päris inimene ja see üllatab mind vahel ikka veel.

Armastusega,

Sinu emme

Kommentaare ei ole: