juuni 09, 2009

Kaheaastane seksifänn

Ehk mul on uus klient ja tööots. Eile oli esimene päev ja kuigi see on väga raske, sest laps ei ole hoidjatega harjunud ja lisaks sellele on võõras keskkonnas ja ema juurest ära terve nädala; on olnud ka päris tore.

Näiteks eile mängisime lapse ja tema varateismelise õega nende isa suures voodis padjasõda ja siis ühel hetkel hakkas mu kaheaastane klient voodis hüppama ja kordama sõna: seksu. Seksu. Seksu! SEKSU!!!! Ma algul ei reageerinud, sest lapsed ju leiutavadki uusi sõnakombinatsioone ja see võis olla vaid kokkusattumus, aga siis küsis õde talt, mida ta mõtleb. Ja laps hakkas korrutama hoopis sõnapaari "emme seks". Õel oli veidi piinlik ja meil mõlemal naljakas, aga naerupisarateni jõudsime siis, kui ta sõnast "emme" loobus ja edasi voodis hüpates vaid seksi nõudis. Ise sõna tähendust arvatavasti teadmata, aga meeletult naljakas oli ja me ei suutnud välja mõelda ka, kust ta seda kuulda võis.

Aga ta on muidu ka killumees. Eile rääkis mulle, et tema on poiss, aga ta õde on tüdruk iga päev. No selge siis:D Ja siis ta kasutab väljendeid: väike pätt, sina putukas ja sooda. No nii naljakas lihtsalt, kuidas lapsed vanematelt asju üle võtavad.

Ahjaa... kui mul on edaspidi näha pikka armi otsaees, siis see on tänu antud lapse teravatele küüntele, millega ta müramishoos mu kõrvast ja näost kinni haaras. Aga muidu on nagu ikka - naeru ja pisaraid; nii tal kui mul. No päris pisaraid mul mitte, aga eilseks õhtuks olin küll nii pinges esimese päeva tõttu, et pea valutas. Aga see on loogiline ka, kui saad aru, kuidas laps ema igatseb ega saa talle lubada, et emme tuleb õhtul või isegi homme ja samuti ei olnud see õde väga hea üllatus. Kuigi temast on palju abi - ausalt saaks ta ka üksi hakkama enamusega - tunnen ma, et enda südametunnistuse järgi endast parima andmisest jääb väheks. Nagu iga päev oleks üheksatunnine või pikemgi tööintervjuu, mil pead oletama, mida sult oodatakse ja ootusi ületama, aga sulle ei öelda otse, kas või mis ei sobi, vaid käitutakse viisakalt ja naeratatakse.

Kommentaare ei ole: