detsember 27, 2012

Hulk elu esimesi

Seekordne jõulupuhkus algas omapäraselt. Sundisin kolleegi pidama tema juba tükk aega tagasi antud lubadust - mind jääauku ujuma viia.

Niisiis ajasin välja tema ja ühe teise kolleegi ning võtsin kaasa Laura, kes otsiski midagi põnevat paha tuju leevendamiseks. Mulle aga kulus ära üks tore samasooline kaaslane asjade tasakaalustamiseks. SÕitsime reede õhtul teise Eesti otsa kolleegi suvilasse, kus hakkasime sauna kütma. Oli üsna koomiline istuda laval kinnaste ja salliga ning juua glögi, mis seal siiski päris maha ei jahtunud. Ja rääkida saunas naistejuttu. Lõpuks läks aga nii palavaks, et olime sunnitud ukse avama ning veidi jahutama. Mehed millegipärast ei rõõmustanud:D Maja ise aga jäigi nii külmaks, et jalgadega tuppa toodud lumi selle mitme seal veedetud tunni jooksul ära ei sulanud. Ma ei olegi kunagi varem teadlikult miinustemperatuuriga toas olnud.

Siis tuli järjest palju esimesi. Jalutasin esimest korda üle jäätunud jõe. Tegin esimest korda keset jõge lumeinglit. Raiusin kirvega esmakordselt jäässe auku. Käisingi tervelt kaks korda seal sees ning korra lihtsalt paljalt lumes püherdamas. Kusjuures see polnud üldse nii hull, kui ma kartsin. Saunahigisena oli vesi täiesti mõnus. Vaid jalad, mis maaga kokku puutusid, hakkasid kiiresti külmetama. Teisel korral aga läksin veidi külmema nahaga õue ja siis tõmbusid jalad veidi krampi. Lumes oli ka tore, aga see kraapis veidi nahka.

Toreda õhtu järel suundusime välja puhkama Laura korporatsioonihoonesse, kus vist tavaliselt selline asi lubatud ei ole, aga me saime eriloa. Päris põnev oli. Jäime üsna ruttu magama ning hommikul lahkusime peaaegu kohe, kui olin jõudnud käia külma dušši all ärritusest puhisemas, sest Laura oli jõudnud sooja veega üks-null teha.

Seekordsed jõulud olid aga üldse väga erilised, nii et stay tuned.

Kommentaare ei ole: