juuni 20, 2024

Kirjad Kõhutantsijale 39

Vau! Ma ei taibanudki, et ma nii ammu bloginud ei olnud. Päris naljakas oli nüüd üle lugeda, mida ma sulle üle poole aasta tagasi kirjutasin. Mõned asjad on samad, aga enamus on ammu ununenud. Seega kirjapanemisel on jätkuvalt suur väärtus.

Igatahes, sa said siin hiljuti kolmeaastaseks. Sa olid alates oma venna sünnipäevast seda oodanud ja muudkui uurinud, et millal ometi sinu sünnipäev tuleb ja väga raske on kaheaastasele selgeks teha, mida neli kuud tähendab. Lõpuks aga jõudis kätte see päev või õigemini periood, sest nagu ikka, oli meil mitu pidu kahes riigis.

Sa olid oodanud väga kakakooke, sest su vend sai sünnipäevaks neid ja lubasin sulle ka mingi versiooni teha, kui sa vähemalt nädal aega ilusasti potil käid. Jah, see potitrenni teekond on olnud ekstreemselt pikk ja nüüd kevadel hakkas paistma lõpuks tunneli otsast valgus ja umbes pooltel päevadel ei tule sa enam lasteaiast koti märgade riietega koju, aga siiski-siiski. Igatahes sünnipäevaks tegin sulle toorkreemikattega cupcake'e, millest osad olid pruunid ehk kakakoogid ja teised lumivalged, sest sa valisid peo teemaks Elsa ja Anna ja Olofi Frozenist. Nad on hetkel su suured lemmikud. Nemad ja ükssarvikud millegipärast. Cupcake'e aitasid sa hea meelega teha ja kaunistada, aga süüa kahjuks ei tahtnudki. Oli siis tegemiserõõm lihtsalt.

Kui aasta tagasi sain su vahel kleite kandma ainult väga erilistel puhkudel, siis nüüd oled sa oma algatusel täielik kleidi ja roosa fänn. Sa said jõuludeks omale mängu meigiasjad, mida sa armastad. Need ei anna mingit värvi välja, aga kõik näeb välja nagu päris ja sa oled ehmatanud päris mitmeid oma kärtspunase MAC'i tooteid meenutava huulepulgaga ning ahhetama pannud teisi oma oskusega, ripsmetuššiga ripsmeid kammida. Ilma peeglita. Mina küll ei oskaks. Taaskord see on vaid tühi tuub ja puhas hari, aga näeb nii tõepärane välja. Vahel aga jääb mänguasjadest väheks ja sa nõuad ikka minu päris meigiasju, aga issi saab siis täitsa pahaseks ja ega ma ka ei tahaks veel, et sa kosmeetikat kasutama hakkad. Sa oled ise ka nii ilus ning vahel näed vaeva ja värvid end üle kere vildikatega ära.

Lõpuks ometi on su juuksed ka kasvama hakanud. Mõnda aega rokkisid sa looduslikku mulletit, aga nüüd saan sulle korralikke prantsuse patse teha ja sa küsid tihti Elsa ja Anna patse, vastavalt siis ühte või kahte, ning näed nendega üliarmas välja.

Sa oled jätkuvalt hästi heatahtlik ja abivalmis, aga vahel tuleb sul ette ka tõeline krutskinägu ning testid piire ja hea ongi. Ega sa muidu vist oma venna seltskonnas ellu ei jääks. Samas te mängite nüüd juba üsna edukalt koos ka, mis annab meile issiga mõne minuti hingetõmbeaega. Eriti, kui teil on veel mõni laps külas. Ebaloogiline aga kuidagi on rohkemate lastega tihtipeale lihtsam. Seda küll aga mitte hommikuti, kui on kiire ja ma lähen närvi, sest ma ei taha teile kümme korda öelda sama asja - pane palun X selga/jalga. Peseme nüüd hambad ära. Sa ju tead, et iga päev peab. Jah, päiksekreemi ka, et päike ei hammustaks. Ei, nõgesekõrvetuse koht ei vaja plaastrit. Seda viimast küll vaid eile, aga plaastrifännid olete te mõlemad ja ostame neid nüüd hulgi, sest iga punane täpp vajab üht Bamse või Pokemoni või Mighty Pupsi plaastrit.

Sa oled ikka väga iseseisev ja vist üks vähestest mudilastest, kes ammu lõikab iseenda küüsi ja kusjuures üllatavalt edukalt. Samas meeldib sulle palju kaisutada ja musitada. Ükspäev, kui ma juba voodis pikutasin, tulid sa ja panid oma pea minu kõrvale ning hakkasid mulle lihtsalt pai tegema. See oli nii armas.

Viimase aastaga oled sa muutunud ka füüsiliselt palju osavamaks ja nüüd vurad juba üsna edukalt väikse jooksurattaga, hüppad palju ja ronid igal pool. Hiljuti avastasid enda jaoks ka suuremate liumägede võlu, mis on tore, aga mitte just ideaalne kombinatsioon alati koos potitrenniga. Ma usun, et sa arvad ära, mis hiljuti juhtus ja ei hakka seda siia lahti kirjutama.

Sulle meeldib vannis ja basseinis käia ning sa oleksid vist eelistanud ise venna asemel ujumistrennis käia. Ehk teeme sügisel proovi sinuga.

Ja sa räägid nüüd nii palju ning kasutad vahel 8-9 sõnalisi lauseid täis väljendeid nagu igaks juhuks, põnev, üllatus... Tunnen ennast su jutus tihti ära. Küsi mult kunagi. Olen parimad palad ka kirja pannud oma telefoni.

Sa said sünnipäevaks nukumaja, aga sellest sa eriti ei hooli. Ehk kunagi hiljem. Hetkel lubad sa ainult Stellal sellega mängida. Ta on üks sinu kolmest parimast sõbrast lasteaias ja sel aastal said sa ise valida, keda tahad oma peole kutsuda. Tegime neile koos kutsed ja sa kutsusid ka õpetaja Ida, kes kahjuks ei saanud tulla, aga väga hindas su kutset. Kingituseks said sa muidugi portsu Elsasid ja Annasid erinevates formaatides.

Oleme hakanud ka sulle taskuraha andma ja erinevalt su vennast paned sina üsna lahkelt ka annetustepurki raha. Ülejäänu eest saad ise valida, mida osta ja eelmisel nädalal oli sinu kord ka taararaha omale saada. Selle ning oma taskuraha eest ostsid sa ühe väikese beebi, kes joob ja siis käib potil. Ehk aitab see ka sinul potiga paremateks sõpradeks saada. Sa ju selgelt oskad seda ammu kasutada, aga sellegipoolest on see olnud vaevaline teekond ning mul enam ei olegi mingeid ootusi, millal see läbi peaks saama. Ükski ekspert ka ei anna mulle mingit tähtaega.

Kahjuks on sul ka üks tervisemure viimase aastaga tekkinud. Su nahk. Aina suurem osa su kehast on kare ja punane ning sügelev vahelduva eduga ja me ei tea, mis seda põhjustab. Saame vaid sümptomeid leevendada. Õnneks varsti saame ka lastearstiga sellest rääkida.

Muus plaanis oled sa eeskujulik kolmeaastane. Teised emmed on kandedad, sest sa oled enamasti hästi chill laps, kes saab paljuga ise hakkama, ei kakle ja aitab vabatahtlikult ka teisi. Lasteaiast tulevad ka koju ainult kiidusõnad ja su õpetajad on kangelased, et nad ka alla ei anna potitrenniga, mis nüüdseks juba 10 kuud kestnud. Kolme päevaga mähkmevabaks ei ole selgelt sinu teema. Aga kui see on suurim probleem sinuga, siis saad ise ka aru, et sa oled üks suurepärane väike inimene.

Kommentaare ei ole: