mai 07, 2019

Huvitavad eluringid

TMI hoiatus!

Avastasin eile, et minu reproduktiivelus esinevad teatavad kordused. Nimelt meenus, et kõige esimest korda algasid mul päevad siis, kui ma olin neliteist. Tegu oli talvise kooliveerandi esimese päevaga ehk samuti 14. jaanuariga ja ma olin nii tänulik, et need hakkasid peale varahommikul ja mitte koolis mõne piinliku punase laiguga. Selle aasta 14. jaanuaril aga juhtus vast minu elu kõige tähtsam sündmus - sündis Triibu! Omamoodi ring sai täis. Tehniliselt küll oli tegu ühe palju-palju hilisema ringiga, aga ikkagi.

Muuhulgas, käima läks ka kuues aastaring Rootsis elamist ja õigel päeval ei tulnud see mulle meeldegi, aga kes see ikka jaksab iga asja aastapäevi meeles pidada!? Igatahes, erinevalt mitmetest mu siinse algusaja sõpradest ei olnud ma üldse kindel, et siia kauemaks kui planeeritud aastaks jääda tahan. Aga võta näpust! Tulin ma üksi, vedades järel kahte suurt ja ühte väikest kohvit. Varsti kolivad lõpuks siia ka minu viimased Eestis olevad asjad ja enam ma ei oska ennustada, millal kui üldse minu tee Eestisse tagasi viima peaks. Jah, on raskem hoida suhteid sealsete sõprade ja perega, aga sellevõrra tähenduslikumad on taaskohtumised. Ausalt öeldes, mul on hetkel päris hirm selle üle, kuhu poole Eesti tundub suunduvat. Või vähemalt võimulolijad. Mina ei karda inimesi, kes erinevad minust oma päritolu, religiooni, seksuaalsete eelistuste jms poolest. Küll aga kardan ma neid, kes erinevad minust tunduvalt oma väärtushinnangute poolest. Ma küll mahun vist veel EKREkate heakskiidetud inimtüüpide kitsastesse raamidesse, aga nemad ei mahu minu omadesse oma õõvastava vihkamisega. Jah, mina olengi tolerast, aga ei vihka ma neidki. Lihtsalt eelistan hoida võimalikult kaugele eemale. Aga kuidas me nüüd poliitikani jõudsime?

Lähen tagasi nende inimeste juurde, kes on pakkunud mulle võõral maal ainult tuge ja armastust. Viimase viie aastaga olen ma töötanud kahes ettevõttes kolmel ametikohal, elanud seitsmes kohas, leidnud, kaotanud ja kiindunud inimestesse, olnud neljas suhtes, saanud emaks, kaasaks, miniaks, vennanaiseks. Ootan huviga, mida järgmised viis aastat toovad.

Kommentaare ei ole: