jaanuar 20, 2021

Kirjad Kahele Triibule 59

 Mu armas,

Sa oled nüüd kaheaastane. Kaugeltki mitte enam beebi, kuid jätkuvalt meie pisike. Sa oled ca 87cm pikk ja 13,5kg raske vastavalt meie kodustele mõõtmiskatsetele. Ja sa räägid aina rohkem. Vahetult pärast oma sünnipäeva tuli lausa esimene neljasõnaline lause. Midagi marjadest rootsi-eesti segakeeles. 

Sinu sünnipäevapidu kujunes ka üle ootuste toredaks koroona kiuste. Olime kutsunud vaid kõige lähemad pereliikmed külla õuepeople ning ka nemad pidid ajastama oma külastusi mitme tunni peale, et meil liiga rahvarohkeks ei läheks. 

Kõigepealt saabus su rootsi vanaisa oma perega ja üsna varsti pärast neid ka su onupere, nii et ikka oli üsna suur seltskond korraga ja sina täiega nautisid nii oma väikesuurte sugualstega ajaveetmist kui ka taas koogilt küünalde puhumist. Kõigile tegi nalja, kuidas su issi ei jõua isegi kahte küünalt süüdata enne, kui sa esimese ära puhud. Vahepeal suutsid sa veel laua alla kaduda, aga ka see ei rikkunud tuju ning sa maiustasid nii kuidas jaksasid. Sünnipäevarõõmud. Õnneks oli hästi ilus talveilm ja sellevõrra oligi ägedam tähistamine, kui toas oleks olnud.

Hiljem tuli ka farmor ja sa said tema käest kingituseks oma esimese ratta, millega sa farmori kohe sõitma kamandasid. Seejärel sadasid kingitustega sisse ka meie varateismelised naabritüdrukud. Sa oled vist ainus kaheaastane poiss, kelle sünnipäevale nii palju vanemad tüdrukud oma soovil tulevad. Huvitav, kas see on vihjeks meile, et teaksime, milline su teismelisepõlv olema saab.

Me armastame su krutskeid ja vastavat nägu, su keset ööd ärkamisega kaasnevat naeratust ja pingviinikõnnakut, su siirast rõõmu ja seda, kuidas sa hetkel hea meelega aitad koduste toimetustega, nagu asjade õigesse kohta viimine või harjaga puru taga ajamine. Ja sina jumaldad hetkel oma issit nii väga, et vajadus minuga uinuda tundub sulle karistusena. Loodetavasti läheb see varsti üle.


Armastusega,

Emme

Kommentaare ei ole: