mai 09, 2023

Kirjad Kahele Triibule 74

Tere, kallis putukas!

Aeg on taas lennanud ja talvest saab varsti suvi. SIna muidugi ootad taas talve, sest tead nüüd, et siis on sinu sünnipäev. Sinagi oled kõvasti arenenud. Sa oled hästi elav ja siiras ja rõõmsameelne, kuigi vahel on ka sul hetki, kui häbelikkus jääb peale. Sa teed nalja ja kirjutan muudkui su kilde üles. Sa hakkad ka maailmaasjadest paremini aru saama, kuigi näiteks täna vaidlesid minuga, et kuu minu fotol on planeet, sest kuu ei ole ju ümmargune.

Vahel räägid sa nagu palju vanem inimene ja su rootsikeelne sõnavara on kindlasti minu omast suurem. Näiteks, kui sa oled olnud kodus haige ja õde on üksi lasteaeda läinud, siis saadad sa ta teele soovides talle lõbusat päeva ja küsides tihti kallit. Kalli ja musi küsid sa üldse aina rohkem meie lahkuvatelt külalistelt ka ja saidki hiljuti vist oma esimese päris musi sõbranna Astridilt. 

Täna tegid sa mind väga uhkeks näidates, kuidas sa tunned järsku pea kõiki tähti ja oskad neid kokku lugeda, kuigi sõnu veel hästi ei tule. Pean sulle uuesti hääldama veidi kiiremini samu tähti ja siis tihti saad aru ka ning rõõmustad.

Su isiksus ja naer on nii nakkavad ja tõmbad magnetina teisi enda poole. Ma tahaksin ka nii osata. Kahe nädala eest kolisid sa lasteaias suurte rühma ja see läks nii sujuvalt nagu sa oleksid kogu aeg seal olnud.

Sulle meeldib ka sinu ja minu aeg ning kahekesi saame me juba täitsa toredaid asju teha. Näiteks restoranis käia või siis eile su õele sinu poolt sünnipäevakingitust otsida, mis tähendas bussiga seiklemist ja kaubanduskeskuses mõistlikult käitumist. Sa muidugi tahtsid ikka igasuguseid asju spontaanselt osta ja ise ringi vaadata, aga ma ei pea enam kartma, et sa päris ära kaod või kuskil sõiduteele jooksed.

Koos õega olete te parajad kambajõmmid, kes vahel teevad pahandust ja teinekord näiteks jagavad sõbralikult kommi. Eks te ikka nägelete ka, aga sa oled suur eeskuju talle ning tead seda ise ka. Sa püüad talle näiteks õpetada sõnu nagu piss ja kaka ja vahel testid ka keerulisemaid konstruktsioone.

Eile kolisid sa lõpuks nari ülemisele korrusele ja lõuna ajal magasidki täitsa iseseisvalt seal. Sa tahtsid vaid, et me kõik teised all magaksime, aga see on suur samm, et sul ei ole meid enam kaissu vaja. Mu suur pisike. Ma muidugi naudin neid aina harvem esinevaid hetki, kus sa veel mu süles end kerra kerid, aga ka aina huvitavamaid vestlusi sinuga ning üleüldse koos maailma avastamist.

Paari nädala eest käisime teiega esimesel pandeemiajärgsel reisil Mallorcale. Ma nii naudin teie nautimist ja maailma avastamist. See polnud nüüd küll kõige eksootilisem sihtkoht, aga õele oli see üldse esimene lennureis ja ega sinagi eelmisi ei mäleta. Sa alguses natuke pelgasid ja enne kodust lahkumist sa ei tahtnud enam üldse lennukiga lendama minna, sest olime sulle selgitanud, kuidas lennujaamas peab olema emme-issi juures, sest see on suur,rahvast täis ja seal on lihtne üksteist silmist kaotada. Tundub, et see jõuab sulle täiesti kohale ja on arusaadavalt veidi hirmus. Niisamuti nagu see, kui eelmisel nädalal Astrid kutsus sind enda poole ööseks, aga sina ütlesid talle ära selgitusega, et igatseksid meid liiga palju. Astrid siis selgitas, et meie oleme ka kutsutud. Te olete armsad oma plaane ise tehes. 

Samas vahel näen ikka, et sa veel päris suur ei ole ja ma ei tohiks sind ka nii kohelda. Lõunauni on kodus ikka teemaks ja hirmul vahel suured silmad. Näiteks ei saa me veel su kaherattalisega sõpradeks. Ka Mallorca äge elusuuruses dinosaurustega park meeldis sulle väga ja olime sind ka ette valmistanud, et need ei ole päris ega saa sulle järele tulla, aga sa hoidsid igaks juhuks distantsi. Ka vahemeri jäi sinust puutumata, aga issiga siiski basseini jõudsid ja sel kevadel oled hakanud ka vaikselt ujuma kätistega. Samas on hea, et sa selle koha pealt hulljulge ei ole. 

Ootan huviga, kuidas sa edasi arened, aga mulle juba praegu väga meeldib see inimene, kes sa oled. Sinu pättused ja pikad juuksed, mida sa lõigata ei luba kaasa arvatud. Sinu suured naeratused ja musid. Sinu veiderdamine ja julgus. Ja eelkõige see, kui sa oma mõtteid minuga jagad.


Armastan sind palju-palju!

Emme

Kommentaare ei ole: