mai 24, 2023

Kirjad Kõhutantsijale 36

Tere, mu Kahene!

Siiani oled sa täitsa tore, ainult et mul on veidi kahju, et enam ei ole mul ühtegi beebit. Viimaste kuudega oled sa oma sõnavara pea kümme korda laiendanud. Püüan veel kirja panna, aga juba hakkavad tulema ka esimesed kahesõnalised laused. Nii tore!

Täna näitasid sa mulle midagi uut - mängult nutmist. Sa ütled "nutab" või rohkem nagu "uta", pigistad silmad kõvasti kinni ja siis hõõrud neid rusikatega. Mingi õh-õh moodi hääl oli vist ka, et ma ikka aru saaksin. Seda tegid sa magamamineku eel lausa mitu korda ja selgelt mängult.

Sul oli siin vahepeal sünnipäev, mida tähistasime lausa neli korda siin ja sealpool sood. Rahvusvahelise lapse eelised ja vanemate peavalu. Muidugi on tore ka, aga ma lausa kartsin seda, kuidas ma jõuan õigeks päevaks meile väikese koogi ja lasteaeda midagi sobivat küpsetada töö kõrvalt ning õige päeva õhtul vihtuda valmis mitu kooki ja sadakond minimuffinit järgmise päeva kaheks peoks, aga hakkama ma sain ja armas tädi Lea tegi veel enda poolt ka kaks kooki sulle. Samas nii Rootsi kui Eesti peopäeval oli imeilus ja soe kleidiilm ja saime täiega nautida. Eestis oli sul lausa rannapidu, kus sa said veejoonel istuda ja liiva kaevata. Savi neist veidi märgadest pükstest! See ongi suve eelis ju. Või peaaegu suve.

Sa oled hästi asjalik. Tahad end ise riidesse panna ja pahandad, kui liiga vara püüame aidata. Tahad ise otsustada ja teha. Samas ma naudin ka neid hetki, kus sa siiski eelistad veel mu süles olla ja armsasti kõkutada.

Meie nädal Eestis lendas mööda ja seekord oli nii tore, et te kohe klikkisite vanaemaga, olite nõus ainult temaga olema ja iga kord kohtudes jooksite teda rõõmsalt kallistama. Kallistama oled sa üldse rohkem hakanud. Vist oma sõbrantsi eeskujul. Ka eesti väikesed sõbrad said sult hulgi kallisid ja sinuga käest kinni jalutada. Issiga olete ka lähedasemaks muutunud ja nüüd on hetki, kus sa valid ka minu juuresolekul hoopis issi ja kudrutad temaga. Su issi on nii õnnelik ja mina ka. Muidugi see pole sinu jaoks mingi saladus, et su issi ongi väga äge. 

Sa oled meil ka selline "üheksa korda mõõda, üks kord lõika" tüüp ja alles nüüd sünnipäevapaiku hakkasid meie kodu pisikesest liumäest ja teistest samaväärsetest istuli alla laskma. Seega on minu jaoks hetkel veider vaadata nooremaid ka kiiremaid, kes aga ka rohkem kukuvad.

Sa armastad oma suurt venda, küsid tema järele, kui ta eemal on, hoolitsed tema eest, tuues talle asju kätte oma algatusel ja andestad talle kõik kiiresti, aga tea, et tema ei ole tähtsam kui sina ja sa ei pea laskma endale liiga teha. Me ka püüame selle juhtumist ennetada ja takistada, aga täna näiteks kallas ta sulle mütsitäie kruusa pähe ja sina ei lasknud end sellest üldse segada. Mängisid lihtsalt oma mängu edasi, olles mu väike armas mullane kleidi ja tagurpidi nokakaga gänster.

Sa oled pigem röövlitütar kui printsess, aga mine sa tea ka. Ehted meeldivad sulle juba praegu ja sa oled õppinud mu hügieenilisi huulepilki lahti keerama ja muudkui määrid neid suule. 

Käpapatrull on täiega teema ja sa olid nii õnnelik, kui sulle Skye kaisukas kingiti. See vist ongi su lemmik sünnipäevakingitus. Ja mullitaja. Kõike muud jagad sa vabalt teistega ka. Sa armastad üleüldse jätkuvalt koeri ja märkad neid tänaval alati. Bussid on ka teema. Ja lennukid ja linnud. Ja liiv. Ja su vend ning mida iganes ta teeb. Lugeda ja joonistada. Bussilaulu. Aina enam tellid sa ka välja mõeldud laule. Täna pidin laulma oma viisil Muu muu. Vahel vaatad sa koos vennaga multikaid, aga tüdined üsna ruttu ja hakkad midagi muud tegema. Aina rohkem ka iseseisvalt. Juba saab sinuga ka veidi rollimänge mängida. Näiteks arrgh bebis't (su dinosauruse kaisukat) sööta.

Kindlasti unustan nüüd midagi, sest nii palju juhtub ju iga päev, aga tea, et me väga naudime sinu maailmaavastamist.

Armastame sind palju-palju!

Emme

Kommentaare ei ole: