veebruar 21, 2022

Kirjad Kõhutantsijale 24

Tere, kallis!

Juba jälle on möödunud üks kuu - seekord tantsides, plaksutades ja vett kaanides. Viimase kahega alustasid sa juba tegelikult kaheksanda kuu lõpus, aga sa oled meie esimene laps, kes armastab vett sellisel määral, et ükskord õhtul sind imetades tõi su issi mulle juua ja sa katkestasid piimajoomise, et ka hoopis klaasist vett juua. Suur osa sellest läheb ikka veel igale poole mujale kui kõhtu, aga sul on nii lõbus. Ja oi, kuidas sulle meeldib tantsida! Selleks pole muusikat vajagi, aga sobib ka näiteks kellegi naabri puurimine, nõudepesumasina hääled, venna laulmine ja üks päev sa tantsisid isegi mu pissimise taktis. Üleüldse sulle meeldib väga vannitoa põrandal mängida. Eks seal ole mõnus ja soe.

Sa said istumisele juba paar kuud tagasi pihta ja nüüdseks tunned end istudes nii mugavalt, et ei lasegi meil end näiteks kõhuli panna. Kohe ajad jalad alla. Sa istud nüüd, jalad krõnksus, ja sirutad end igas suunas asjade järele. Vajadusel sa ka liigud märkamatult veidi, aga ei rooma. Nüüd samas meie poolest sa juba võiksid. Meie elu on küll lihtsam, kui teame, kust sind leida, aga nüüd anna minna! On aeg.

Sinu viimasesse kuussee jäi meie kõigi koroonapõdemine ja ka uude koju kolimine. Just seetõttu oligi hea ja turvaline, et sa veel eriti ei liigu. Sa ulatud igale poole ja õpid asju üldiselt kiiresti. Näiteks Triibu sai sünnipäevaks ühe mänguasja, kus klaaskuul veereb ühelt puulehelt teisele ja see teeb omamoodi muusikat. Juba järgmisel päeval olid sa end selleni kudiagi nihverdanud, mille me avastasime siis, kui kuulsime tuttavat heli.

Su peenmotoorika on hästi tasemel ja sa kasutad seda, et endale igasuguseid ebasobivaid asju suhu toppida. Näiteks pabersalfakate tükke või libeduse tõrjumiseks mõeldud kruusakive.

Sa oled ka autosõidu osas veidi leplikumaks muutunud ja lepid ka teiste seltskonnaga peale minu oma paremini, aga igaühele kohe naeratusi ei kingi.

Toit on sinu jaoks jätkuvalt teisejärguline kui mitte hilisem. Kui sa sööd, siis pigem ise ja oma tingimustel, aga päevad ei ole vennad. Vahel läheb täitsa hästi. Vahel võtad paar ampsu või lonksu ja kõik.

Sulle meeldib veel hõigata ja varesehääli teha. Vahel me kraaksume võidu ja see teeb sulle kõvasti nalja. Ja otseloomulikult meeldivad sulle su vend ja tema mänguasjad. Ja su lemmikmänguasjad on meie telefonid, mida sa pidevalt jahid. See on nii tore, kuidas te Triibuga üksteist jumaldate. Eriti hommikused taaskohtumised. Eks te kaklete ka ja vahel ta teeb sulle haiget, aga sa andestad talle ruttu. Mul on nii hea meel, et te üksteisel olemas olete.

Juukseid on sul jätkuvalt väga vähe ja need on hästi lühikesed, kuigi viimasel ajal tundub mulle, et need on veidi kasvanud ja kiilast laiku ei ole enam ammu, aga sinu heleduse juures see ei olnudki väga märgatav kunagi.

Sa oled meie kallis tütar ja me armastame sind nii-nii palju!

Emme

Kommentaare ei ole: