jaanuar 18, 2022

Ihu ja hing alasti

Ema, ära loe :)

Edasi omal vastutusel. Olge siis hoiatatud!

Anu kirjutas privaatsusest nii huvitavalt, et mul hakkasid kohe mõtted jooksma mitmes suunas. Proovin need ka kirja panna nüüd vahelduseks beebiteemadele.

Minu kodu on minu kindlus. Mulle meeldib siin väga ise olla ja ka teisi võõrustada, aga mulle ei meeldi ootamatud külalised. Eelkõige seepärast, et meie kodu on meie segasumma suvila. Vahel rohkem, vahel veel enam. Külaliste kutsumine aga annabki mulle paraja motivatsioonilaengu, et siin veidi korda püüda luua. Kui te aga ootamatult sisse sajate, siis don't judge me! On nii palju toredamaid tegevusi, millele oma vabu hetki kulutada.

Meie kodu võtmed on aastaid olnud ka Lemmiku eksil. Pole just paljude esimene valik, eks? Teoorias minu oma ka mitte, aga sellel on omad põhjused. Ta on üsna mõistlik ja tore inimene ja nad on siiani head sõbrad, kuigi väga tihti ei suhtle. Üks meie kallitest kassidest on aga tegelikult tema oma ja seega on loogiline, et kui me ise oleme kusagil pikemalt ära, on tema siin nende eest hoolt kandmas. See süsteem on aastaid toiminud edukalt. Ainult meie voodi on püha. Samas eks mõningate kirjutamata reeglite osas lähevad meie arusaamad ikka vahel lahku. Näiteks ükskord küsis ta, kas võib minu fotoepilaatorit proovida. See oli minu jaoks kindel ei. Oma meest, voodit, hambaharja ega ka epilaatorit ma ei jaga! Nii lähedased me ka olema ei peaks. Seekord üllatas ta mind aga ka öeldes, et KÕIK ta sõbrad käisid tal siin meie äraoleku ajal külas. Nagu excuse me? Püüdsin oma kulme normaalkõrgusel hoida, sest me polnud ju külalisi ära keelanud ja Lemmikut see ei häirinudki, aga päriselt? See ei ole ju siiski tema kodu. Käi ise neil külas!

Mina olen üsna privaatne ka video ja tavaliste kõnede osas. Viimaseid esineb aina harvem ja esimesi aina rohkem, aga mulle ei meeldi, kui mulle ootamatult videokõnesid tehakse. Kust sa tead, mis mul parasjagu pooleli on? Äkki ajad mu beebi üles? Äkki olen paljas? Äkki teen midagi muud sinu kõnest olulisemat? Ole hea, kirjuta mulle sõnum, et uurida, millal sobib ja naudime mõlemad seda kõne. Samas tean, et ise eksin ka selle vastu aina rohkem. Näiteks oma emaga. Aga mulle tundub, et talle meeldib oma lapselapsi näha rohkem kui muidu õnnestuks. Vahel see tõesti juhtub spontaanselt. 

Telefonikõnede osas olen ma väga vanakooli chick. Naljalt kellegi pärast kaheksat-üheksat õhtul ei helista, kuigi ise küll nii vara magama ei lähe. Ma aga ei taha teisi segada. Eriti neid, kel väikesed lapsed.

Hoopis vabameelsem olen ma aga oma ihu osas. Mitte, et ma päris liputaja oleksin või oma keha üle nii uhke oleksin, aga omas kodus või omade inimestega ei häbene ma eriti midagi. Ma pole küll päris kindel, kui palju naabrid mind näinud on ja kas see neid häirib, sest kardinaid meil ei ole. Mina igatahes nende nägusid ka hea tahtmise korral ei näe. Niipalju on siiski meil vahemaad järgmiste akendeni. Seega kodus jalutame küll tihti ringi paljalt või pesuväel. Triibu eriti. Vannitoal on ka ammu juba uks vaid juhtudeks, kui külalised on ja ega Triibu neil ka seal rahus olla ei lase. Minul aga läks aastaid, et sinnani jõuda. No aga kui sa juba kellegi ees sünnitanud oled, mis siis enam häbeneda...

Minu jaoks on igati okei ka sõbrannade ees riideid vahetada ja pesuväel on mind ka osa meessoost lähemaid sõpru näinud. Ma ei saa aru, mis seal häbeneda peaks olema ja minu jaoks on kummaline, kui mõned mu sõbrannad omale minu eeski riiete vahetamiseks ajutisi riietuskabiine kapiustest jms genereerivad. Meil ju kõigil on suures plaanis sarnased kehad ja rannas oleme ka kõik käinud ja näinud. Samas mul oli üks eks, kes ka keset ööd paljalt voodist tõustes ja näiteks wc-sse minnes endale alukad ja T-särgi selga pani. Ja seal ei olnud peale meie mitte kedagi! Ma ei saanudki talt vastust, miks ta seda teeb. Valgustage mind, asjatundjad! Minul on pigem päevi, kui riided selga ei jõuagi, kui otseselt külm pole ega kuskile minna vaja pole. Hommikumantel on abiks, aga ka mitte vajalik.

No ja mu hing on siin blogis ju pidevalt alasti. Siia on minu jaoks lihtsam kirja panna ka paljusid asju, mida öelda võib keeruline olla. Samas kui leiad omale tõelise partneri, siis vähe on teemasid, mida jagada ei saa/taha/julge. Mul on see inimene õnneks olemas.

Kommentaare ei ole: