märts 07, 2021

Kirjad Kahele Triibule 61

Mu kallis poja,

Ära kasva nii kiiresti! Iga päevaga näen aina enam, kuidas sa oled indiviid - eraldiseisev isik oma soovide ja eelistuste ning iseloomuomadustega. Sinus on jooni, mis on päritud nii minult kui ka su isalt ja samas oled sa ka täiesti enda moodi.

Sa oled jätkuvalt hästi julge, rõõmus ja sotsiaalne. Sulle meeldib tähelepanu ja hetkel tahad sa, et me iga su liigutust hoolikalt pealt vaataksime ja sind kiidaksime. Sa lähed ja sobitad sõprust ka võhivõõrastega ilma ootamata, kas meie nendega üldse suhtlusesse laskume. Ja viimaks oled sa hakanud ilusasti päriselt koos mängima teiste kaheaastastega meie tutvusringkonnas. Sul on lasteaiasõbrad ja aiasõbrad ning ühiste tuttavate lastest sõbrad. Sa käid hea meelega järel endast veidi vanematel ning nõuad, et su eakaaslased sinu juurde sinuga mängima tuleksid.

Sa oled hakanud nimetama nädalapäevi ning sulle meeldib hetkel kõike loendada. Mõnikord juba ka õigesti. Sa tead numbreid kümneni üsna hästi mõlemas keeles ja sealt edasi ka rootsi keeles. 11 jääb tavaliselt vahele, aga mis sellest!?

Sa haarad hetkel lennult sõnu, nii et me peame enda omade osas teadlikke valikuid tegema. Sa laulad aina rohkem kaasa ja oskad mõnda laulu ka ise algusest lõpuni, kuigi su sõnad ei ole alati päris õiged. Täna tsiteerisid sa issi Yodat, mis tegi meile kõvasti nalja. Meil pole aimugi, millal sa need fraasid ära õppinud oled. Ja need on ingliskeeles, nii et meid täitsa huvitab, kas sa saad kõigest aru või lihtsalt proovid järele korrata.

Sa amastad oma nõbusid ja nende seltskonda. Ainus müts, mida sa hetkel kanda tahad, on see, mille sa I käest said.

Sa tahad proovida kõike, mida meie sööme ja teeme ja sind ära petta ei ole enam võimalik. Täna sõdisime me sinuga ripsmetušši üle. Ainult selle pulga sinu kätte andmisest ei piisanud. Sa nõudsid, et ma selle ka lahti teeksin. Ka eraldi puhas ripsmehari ei aidanud, kuigi sa proovisid seda endale silma torgata. Ja kui ma sul lõputult põsepuna endale näkku kanda ei lasknud, siis sa hakkasid kõvasti nutma.

Sul on hetkel kaks käiku - kärru/sülle või springa ehk siis sa ei taha üldse kõndida või jooksed nii, et pean sulle järelejõudmiseks vaeva nägema.

Sa oled jätkuvalt issikas ja see on omamoodi tore. Sa lähed hea meelega temaga kaasa kas või prügi välja viima. Kui oleks võimalik, siis sa läheksid õue pluusi, mähkmete ja kummikute väel alati. Päris tihti paned sa ise endale mingid saapad jalga ja ütled: õue!

Sa mängid mõnuga jalgpalli, kiigud ja keerutad kiigel lõpmatuseni, lased liugu aina hulljulgemates asendites ja kõrgustest ning katsetad kääridega lõikamist. Eile tegi mulle nii nalja, kui sa kääre tahtsid ja küsisid: mer ai-ai! (Veel ai-ai) Issi on hakanud sulle ka esimesi telekamänge tutvustama.

Me hakkame sind nüüd rohkem ette valmistama su õe sünniks. Sa said sel nädalal selleks eraldi just sulle tehtud raamatu, aga ma pole üldse kindel, et sa hetkel seda enda eluga seostada oskad. Raamatus on ikka onu tädi ja poiss. Ja beebi.

Igatahes, elu sinuga on olnud nii tore ja kindlasti on ka edasi. Me veidi kardame, et sinu õega tõenäoliselt sama lihtsalt ei lähe. See oleks lihtsalt statistiliselt ebatõenäoline.


Armastame sind tohutult!

Emme ja issi

Kommentaare ei ole: