aprill 11, 2021

Kirjad Kahele Triibule 63

 Mu kallis,

Sa tënäoliselt ei kujuta ettegi, kui uhked me su üle täna oleme. No ikka kohe väga uhked. Nii uhked, nagu oleks ise mdiagi suurt korda saatnud. Nimelt viimastel nädalatel oled sa olnud üsna tubli pissipoti kasutaja. Ma ei taha olla see blogija, kes hakkab siin sinu väga isiklikke asju jäädustama, aga loodan, et andestad mulle seekord. 

Mõned päevad tagasi tegid sa nii möödaminnes potti esimest korda nii üht kui teist. Ise ei teinud sa väljagi. Tavaliselt, kui midagi tuleb, siis hüüad sa ise kohe rõõmsalt, et tuli, teed pöidlad püsti märki ja karjud jee! Seejärel tuled sa juba ise rõõmsalt potisisu WC-sse ära kallama ja vett peale laskma. Samamoodi elad sa kaasa Nokiale, kui tema peaks su potte kasutama.

Eile hommikul käisid sa lausa kaks korda edukalt poti peal ja see oli meie jaoks piisavalt suur saavutus, et ka vanaemaga jagada.

Täna aga ületasid sa kõiki ootusi. Potti tulid päeva jooksul kõik pissid ja isegi üks väike junn. Ainsateks eranditeks olid üks kaka ja see oli selline, et mul oli pigem hea meel, et seda kuskilt peale mähkme küürima ei pidanud ning õues ja pika uinaku ajal mähkmesse tehtu. Ikka veel ei ole me kogenud, et sul mõni mähe jääks paari tunni järel jalas kuivaks, aga täna oled sa ise absoluutselt iga kord potile läinud ja muidu ka pool päeva oma soovil potil chillinud. Ju see siis on mugav istekoht. Ikea teeb üsna kavalaid asju.

Ma olen täiesti teadlik, et see võis olla lihtsalt üks erandlikult hea päev ja rohkem selliseid ei pruugi me pikalt näha, aga ma tahan seda tunnet mäletada. 

Me ei saa ka sinu saavutuse eest eriti au ega kiitust endale võtta, sest me pole mingit karmi trenni sinuga siiani teinud. Lihtsalt kui sa oled nõus kodus paljalt ringi silkama, siis me ka laseme. Mina rohkem, issi veidi vähem. Hetkel tundub, et hea aeg on vähemalt hommikuti enne lasteaeda harjutada, sest see pole väga pikk aeg ja kuskil seal sa tavaliselt ka kakad. 

Me kindlasti harjutame vaikselt edasi, aga ma veel ei kujuta hästi ette, kuidas sind lasteaias toetada. Vähemalt seni, kuni õues veel üsna külm on. Hiljem, kui juba piisab ühest pükstekihist pole vast hullu, kui seal õnnetusi juhtuma peaks.

Muus osas paned sa ka oma vanemaid muudkui vaimustusest ahhetama. Mitte, et sa nüüd midagi nii erilist teeksid, aga meie jaoks on eriline ka näiteks see, kuidas sa nüüd oma mängupandasse kiindunud oled. Panda tuleb tihti keset ööd meile kaissu. Ega sa vist ise ei tulekski, kui just panda ei nõuaks :) Panda käib ka potil muidugi ja millegipärast vahel külmkapis. Panda saab musisid ja kallisid ning täna otsisime terve korteri läbi, sest sa ei tahtnud ilma temata magama minna.

Sa oled aga ka kange, nagu kahesele kohane, kuid samaaegselt üsna iseseisev ja julge, nagu sa oled alati olnud. Paar päeva tagasi mängisid sa õues nelja suure poisiga ja teil kõigil oli lõbus koos pea ees ja trobikonniti liumäest alla lasta või liivakastis möllata. Ja kui ma ütlen suure, siis noorimad neist on seitsmesed ja vanimad varateismelised. Nad väga ilusasti arvestavad sellega, et sa oled veel siiski väike, aga ei kohtle sind nagu tüütut titte.

Leon on aga jätkuvalt su parim sõber. Sel nädalal nägin lasteaias, kuidas sa liivase lusika endale kiirelt suhu panid ja üsna varsti pärast seda söötsid sa sama lusikaga juba ka teda. Ja kui sa siis sel nädalavahetusel taas kahjuks märke haigeks jäämisest näitama hakkasid, siis uurisin ja selgus, et ka su lusikasõbraga on veidi kehvad lood. Ma nii loodan, et sul õnnestub veel nautida järgnevaid lasteaianädalaid, sest kui su õde saabub või ehk veidi varemgi peaksime me eriti ettevaatlikud olema ja kes teab, palju sa veel sel aastal lasteaeda jõuad.

Sa üllatad meid ka oma taibukusega tihtipeale. Näiteks suudad sa nüüd ise terve oma vitamiinide võtmise rutiini ära korraldada - pudelil korgi maha keerata, viis tilka lusikale saada, need omale suhu toimetada ja uuesti pudeli sulgeda. Jah, alati ei tule kõik need sammud päris õigesti välja, aga ma olin hämmingus, et sa isegi tilkade arvule pihta said. Ise korrutad sa samal ajal Oota, oota! nagu su emme, kuni kõik tilgad välja tulevad pudelist. Muidugi on ka situatsioone, kus on selge, et sa oled veel väga väike inimene, aga aina enam näeme, et sa oskad ja suudad paljut ise.

Armastame sind meeletult,

Emme ja issi

Kommentaare ei ole: