detsember 08, 2021

Preilist prouaks 4

Kõrvarõngad saavad nüüd omaenda postituse. Jah. Nii ongi. Sest ka pisidetailide leidmine võtab pulmade puhul kõvasti aega. Võiks ju arvata, et inimesel, kellel on lõdvalt kolmsada paari kõrvarõngaid, on midagi juba olemas igaks elujuhtumiks, aga ikkagi tahtsin ma pulmadeks midagi erilist ja uut. Googeldasin ja surfasin Etsys päevi. Kõik pulmakõrvarõngad tundusid nii ühesugused. Kristallid ja pärlid. Pärlid ja kristallid. Kuld ja hõbe. No ei kõnetanud. Ja siis lõpuks, ma leidsin midagi. Need ei olnud täiuslikud klassikalised kõrvarõngad ja eeldasid ümbertegemist, aga mõte hakkas jooksma. Teades, mida ma otsin, oli lihtsam leida ka teisi sarnaseid ja tegijaid, kes oleksid nõus neid eraldi mulle tegema. Selgus, et mu mõte päris ainukordne ei olnudki. Ehk kunagi näete. 

Igatahes, sõelale jäid kaks tegijat/müüjat. Üks keeldus kohandamast ja paiknes USAs. Teine oli vabalt nõus, kuigi täpse valikuni kulus pikki vestlusi ja nemad paiknesid Aasias. Otsustasin mõlemad tellida, sest need on haprad ja kes teab, kuidas pika tee üle elavad.

Esimese tegija tingimused olid nii nõmedad, et postikulu moodustanuks suure osa kogukulust ja kui kõrvakad peaks saabuma katkisena, siis peaksin need oma kuludega tagastama. Milleks üldse, aru ma ei saa... See tundus nii totter. Lisa veel tollimaksud ka. Aga siis leidsin ühe hea hinge, kes oli nagunii USAsse minemas ja igati nõus aitama mu õrnu ehteid transpordida. Selgus veel, et ta on seal isegi samas osariigis ja tema parim sõbranna lausa samas linnas ning neil plaanis lähipäevil kohtuda. Oleks peaaegu tulnud käest kätte inimkett terveks teeks, aga lõpuks ikkagi riskisime USA-sisese postiga ja just sain need Rootsis kätte ka. Nad on imeilusad!

Teised kõrvakad valmisid kaua. Kui nad üldse veel valmiski on. Kokkulepe oli, et need saadetakse mulle nomvebri lõpus või detsembri alguses, aga veel ei ole midagi kuulnud. Ma väga enne jõule ei oota neid ka. Nagunii oleme ise Eestis. Kui kohale jõuavad, eks siis täiendan seda postitust siin. 

Kui mõlemad paarid ilusti kohale jõuavad, siis saan õigel päeval valida, mis rohkem meeldib. Hetkel meeldib käesoelvate värv mulle rohkem, aga pean neid veel kohandama.

Vot sellised lood!

Kommentaare ei ole: