mai 02, 2022

Kirjad Kõhutantsijale 26

Mu putukas,

Sa oled taas nii palju muutunud! Liikuvamaks ja rõõmsamaks. Sa armastad tantsimist ja oled hakanud rohkem laginal naerma. Eriti naljakas on su meelest suur vend. Temaga te teete naeruvõistlusi ja raputate pead nagu hullud, räägite oma keeles ja matkite üksteist. Näiteks kui su vend koju tuleb, siis ta hüüab mulle: tere, emme ja sulle: blä blä blää.

Sa armastad tantsimist ja ossa, kuidas sa Kesha muusikale kaasa vihtusid. Ei teagi, kas asi oli artistis või lihtsalt selles, et meie kodus väga tihti sellist popmuusikat ei kuule.

Kuigi me vahepeal juba jõudsime veidi muretseda, sest sind üldse ei huvitanud püsti seismine, siis mõni päev enne oma 11. minisünnipäeva, tõusid sa püsti. Juba paar nädalat alates ühest korrast basseinis olid sa trenni teinud. Tihti nii, et kui aitasin sul diivanilt maha minna, siis sa jäid jalgadele. Varem aga vajusid sa alati istesse kui sült. Nüüd juba naljalt sind istuma ei pane ja ega sa ise ka veel oska püstiolekust ilusasti istuda.

Vahetult peale sünnipäeva aga hakkasid sa tugede najal kõndimist harjutama. See läheb siiani aeglaselt samm-sammult, aga iga päev seisad sa aina enam ja kauem ning harjutad ka jalgade edasi viimist. Nüüd vinnad sa end juba igasuguste asjade najal püsti ning vahel ei vaevu end kinni hoidmagi, kuniks kuskil miski tugi on. Sa roomad nüüd ka rohkem põlvili ja võtad vana lemmiku istumisstiili kasutusele ainult siis, kui sul midagi käes on ja sa seda maha panna ei taha.

Sa eksperimenteerid toiduga ja nõuad meie omast osa. Sa mürised ja riidled, kuni me anname ja ega me väga kadedad ka pole, sest sa saad kohe ju juba aastaseks. Ja sa sööd väga ilusasti ise. Kui sa meie käest enam ampsu ei võta, siis annan tihti täidetud lusika või kogu kausi sulle ja sa toidad end ise. Ongi kõigile mugavam.

Sa magad üldiselt väga vähe päevasel ajal ja juba mitu korda oled ka teise uinaku vahele jätnud. Isegi, kui see tähendab, et sa magadki vaid 25-35 minutit.

Vesi on jätkuvalt hitt, aga veetopsi on tore ka maha visata, ennetavalt silmad sulgedes. Vahel roomad sa ise laste nõudeni ja võtad sealt mõne topsi, mida, pea kuklas, suhu kummutada. Nagu teisedki. Ainult, et sinu topsid on enamasti tühjad või kui seal ka alguses on midagi sees, siis varsti on see su krae vahel või laua peal.

Sa oled siiani üsna kiilakas ja sel nädalal, kui te vennaga minutiks omaette olite, jõudis ta veel sealt jupi vähemaks lõigata, ise nii uhke.

Sa oled jätkuvalt emmekas ja see on üldiselt väga armas, aga vahel ma tahaksin, et sa kas või mõni kord ka kodus issiga uinuksid. Kuigi sa nüüd, alates oma liikumisvabadusest, oled palju iseseisvam - eriti õues - on ikkagi päevi ja aegu, kus ma ei tohi meetritki sinust eemalduda, sest muidu tulevad krokodillipisarad. Õnneks siiski issi sobib ka enamasti ja mõned asjad tulevad teil koos pareminigi välja. Teised aga võivad oodata, kuni sa suuremaks kasvad. Õues aga võid sa lausa tunde omaette kruusa töödelda, veidi ka põske pista ning vahel lausa mu sülest end maha püüda kukutada, et ometi saaks mängima. Ka toas lähed sa vahel omaette mängima, aga eelistad siiski omade seltskonda ja armastad kõigile asju ulatada. Võõraid aga põrnitsed vägagi skeptiliselt. Mida nad õige endast arvavad? Mitte kõik ei ole su naeratusi väärt, aga oi, kui armsad ja hinnalised need on!

Kommentaare ei ole: