mai 23, 2022

Näitasin naabrile peput

Tuli tahtmine veidi argielu jagada vahelduseks lasteasjadele. Või noh, vähemalt mitte nii otseselt.

Mul oli aeg taas mõelda laste mitte saamise peale ja kui vanasti ma ei saanud aru nendest, kes ei saanud pillide võtmisega hakkama - pange siis ometi alert omale, kui muidu ei meenu - siis nüüd oli nali minu kulul ja tihti jäin enne alarmi magama või oli nii palju tegemist, et ei registreerinud alarmi tähendust äragi. Mitte just kõige kindlam vahend eks. Lisaks olid mu varud otsakorral ja pidin nagunii uued välja kirjutada laskma. Siis aga selgus, et ajad on vahepeal edasi läinud ja tänapäeval on ka näiteks süstivariant. Esialgu see just ei ahvatlenud minusugust nõelapõlgurit, aga kui ma veidi rohkem mõtlesin, et sellega peab vaid neli korda aastas midagi meeles pidama ja lisaks saab loodetavasti veritsemisest lahti, siis otsustasin vapper olla. Nüüd tuli vaid leida keegi, kes selle süsti ära teeks ja enne omale üks süstlatäis kusagilt apteegist välja osta. Lisaks välja mõelda, millal seda teha võiks, sest juhend teha seda "päevade esimesel päeval" ei ole just eriti kasulik, kui oled non-stop pillide tarbija.

Otsustasin naabruse ämmakate juures hommikul õnne proovida, aga ei olnud isegi eriti üllatunud, kui selgus, et sealsetel omanikel on viimane nädal ja uusi patsiente enam ei võeta. Uutel aga läheb paar kuud aega enda äri sisseseadmiseks. Minu tavaline õnn. Alla anda aga ma ka ei tahtnud, kuigi mõte sellest, et saada endale kuhugi kaugemale ehk nädalate pärast aeg, et seal kuulda, milline aeg tegelikult sobida võiks, ei tundunud ka just super mugava asjaajamisena ja hakkasin veidi oma uut valikut kahetsema. Seadsin siiski sammud apteegi poole, kus vähemalt kinnitati mulle, et pillibeibena sobib süsti tegemiseks ükskõik milline päev ja edaspidi ehk saab ka ise omale nõela kerre suruda. 

Otsustasin siis juba ka vana kodukandi kliinikust läbi jalutada ja seal õnne proovida, sest logistiliselt oleks see ka üsna mugav ja neil on üllatavalt palju vabu aegu. Saingi ühe - 45 minuti pärast. Samas ei küsinud keegi mu käest seal ühtegi täiendavat küsimust, et teha kindlaks, kas täna on üldse hea aeg minu jaoks bioloogiliselt. Apteeker enne aga teatas hästi veendunult, et iga kliinik küsib juba aega broneerides vajalikke küsimusi. Oh well. Mulle täna sobis, sest eilne õhtu lõppes mega peavalu ja jõhkra okseralliga, mis tähendas, et tablett läks ka otse kanalisatsiooni ja olingi kaitseta. Maksin siis ära röögatu visiiditasu, mis ületas kordades süsti hinda ja jäin ootele.

Edasi sai nalja. Mulle antud kviitungil oli nimi, mida olin näinud ka naaberkorteri ukse taga. Selle naaberkorteri, mille uks on täpselt meie oma kõrval, aga mille elanikke polnud mul veel siin elatud 3+ kuu jooksul olnud au kohata. No ja siis nüüd kiire googeldamine näitas, et saan lõpuks meie naabriga tuttavaks ja kohe väga intiimselt. Enne süsti tegemist sai Kõhutantsija kiita nunnu olemise eest rohkesti ja sain teada, et ta kavatseb ka kohe sealt töölt ära tulla ning mõneks ajaks maale kolida. Oli hästi tore ja süsti sain ka kannikasse kirja, aga alles pärast meenus, et ühtegi minu tervist ega ravimit puudutavalt infokildu me küll ei vahetanud. Pakend jäi ka talle. Eks ma siis pean hiljem googeldama. Vähemalt sain 250 krooni eest naabri näo ära näha :D

Uitasime siis veel vanas kodukandis ringi. Mõned asjad olid muutunud (nagu kreeka resto, millel oli nüüd päris terrass endise lihtsalt laudade tänavale toomise asemel), mõned aga hästi tuttavad (nagu meie endine kiikuda armastav naabritüdruk). Mina aga tundsin end veidi pätina vanas koduaias söömise pärast, sest ma tean, kuidas osa naabreid sellesse suhtus, et võõrad nii teevad. Samas me ju päris võõrad ei ole, aga kahjuks tuttavaid ka ei näinud. Kõhutantsija sai veidi liivakastis möllata ja mina päikesesoojust oma nahal nautida. Nüüd kiire kodune telefoni laadimise paus ja siis juba taas lasteaeda. Käima on läinud viimane nädal vanemapuhkust ja ei, ärge küsige, kas ma olen elevil tööle naasmise pärast. Kumba teie ise eelistaksite? Veeta aega oma kõige kallimatega või rabada tööd seal, kus seda tihti isegi ei hinnata?

Kommentaare ei ole: