detsember 29, 2020

Kirjad Kahele Triibule 56

Ehk lapsed ja loomad

Tere, mu kallis poja,

Sinuga vahelduvad viimasel ajal armsuse ja füüsilise vägivalla momendid. Paar päeva tagasi lõpetasin ma lausa pisarates ja ma ei ole üldse olnud see ema, kes end vannituppa nutma lukustab. Aga kui sa mulle viie minuti jooksul viis korda haiget teed, siis tuleb ka mul piir vastu, kus ma tunnen, et ma ei taha enam sinuga mängida. Õnneks on sul issi ka, kes saab sel hetkel tulla ja meile väikese pausi anda ning ise sinuga ajaveetmist naudib.

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Kogu su viimase aja agressiivsusest hoolimata oled sa muutunud meie kassidega aina lähedasemaks. Mind ei üllata väga, kui te Erosega kallistate ja ta su nägu limpsib. Küll aga üllatavad mind hiljutised muutused Nokiaga.

Nokia ei olnud just õnnelik, kui sa meie perega liitusid ja ta on kahel korral kuude kaupa meile sellest märku andnud sinu asjade peale järjekindlalt pissimisega. Samas sel sügis-talvel on sul nii mõnelgi korral õnnestunud talle pai teha. Eriti siis, kui sa talle just kassikommi serveerinud oled ja seda teed sa suurima rõõmuga. Muidugi proovid alati ise ka midagi põske pista. Miks - seda tead vist küll vaid sina.

Eelmisel nädalal aga plaanisime me su juuksepahmakat veidi ise harvendada ja Nokia reaktsioon oli nii üllatav. Ta põhimõtteliselt lendas mulle peale ja püüdis mind iga hinna eest koos kääridega sinust eemale puksida, iseennast ohtu seades justkui ta oleks mõelnud, et see mutt (mina) on vist hulluks läinud. Et sa oled küll veidi tüütu, aga kääridega kallaleminekut siiski ära ei ole teeninud. 

Paar päeva tagasi avastasin ma aga teid pikalt paisid jagamas ja peaaegu, et kallistamaski. Mul on sellest pildidki, sest sellist asja lihtsalt ei juhtu. Nokia jookseb ära enne, kui sa teda puudutada jõuad. 

Ja siis nüüd jõulude ajal tuli tõeline üllatus. Nokia lubas sul end ühe päeva jooksul korduvalt sülle võtta, mööda korterit ringi tassida ja muidu igat moodi väntsutada. See sama Nokia, kes on minulgi lubanud end vaid käputäis kordi minu algatusel sülle võtta ja kes meie tutvumise esimestel nädalatel end kuhugi tundideks ära peita võis. Nokia, kes aastaid peitis end külaliste eest sügavale kappi. Nokia, keda on targem ainult paksu kanpsuniga torkida lubas sul nüüd T-särgis end väntsutada, sind küünistamata. Jah, tal on hetkel innaaeg, mis selgitab paljut ja sina oled tema silmis vast kõige tõenäolisem potentsiaalne partner, kellega hellust jagada, aga see kuulub siiski imede kategooriasse. 

Järgmisel päeval, kui Nokia enam nii lahkes tujus ei olnud, nutsid sa korduvalt ja hüüdsid "Tüjje" (sülle), aga pidid vaid paidega leppima. Sellegipoolest sa olid üheks päevaks nii õnnelik. Mul on nii hea meel, et sul on võimalus üles kasvada koos loomadega ja meie kassid on tõesti toredad kuigi väga erinevad isiksused. Loodetavasti on see alles teie pika sõpruse algus ja nüüd, kui kassid juba teavad, mida sinult oodata ja sa ei tee iga paari kuu tagant tohutuid füüsilisi arenguhüppeid nagu esimesel aastal, on nad ka sinu armastusavaldusteks paremini valmis. Sina aga õpid neile ilusasti pai tegema, kui sa ei taha just küünte ja hammastega lähemalt tutvust teha. 

Armastame sind tohutult kõigi su heade ja halbade omaduste ning faasidega.

Emme ja issi

Kommentaare ei ole: