veebruar 25, 2007

Viimastest unenägudest

Katsun lühidalt teha, sest mu tagumik juba valutab pikalt istumisest.

I
Millalgi eelmisel nädalal nägin pikka unenägu ja üritasin kohe teadlikult meelde jätta selle sisu, aga ikka on meeles vad viimased katkendid. Panen needki kirja, sest need olid naljakad.

Kõigepealt olime mina ja Marko mingis toas ja mul pole õrna aimugi, kus, aga mina olin seal rohkem peremees. Marko küsis mult joonistuspaberit ja ma andsin talle terve hunniku. Ta läks laua taha joonistama ja mina jäin kusagilt tagant poolt piiluma, mida ta teeb.

Ta joonistas kaks peaaegu samasugust suurt ja lihtsalt sinist lille. Muideks, IRL ta joonistab väga hästi. Millegipärast sain aru, et tegemist on kaartidega ja see on sõbrapäeva unenägu. Mõtlesin, et üks kaart on mulle ja teine kellelegi teisele. Tol hetkel teadsin ka, kellele, aga enam mitte.

Kui ta valmis sai, pani ta aga ühe neist hoopis teiste paberite vahele justkui peitu ja ühe jättis hunniku peale ning tagastas hunniku mulle, midagi ütlemata. Ma ei mäleta, kas ta läks ära või mitte ja pole kindel, kas ma edasi päriselt nägin und või lihtsalt fantaseerisin, aga kindel olen selles, et ma ei saanud aru, miks ta selle teise pildi ära peitis. Minu meelest ta ei ajanud sassi midagi ja ma siis otsisin tolle peidetud pilti hunnikust välja ja tõesti see nägi välja sama ilus kui teine. Millegipärast keerasin selle ümber ja sinna oli kirjutatud üks küsimus. No selline sõbrapäeva stiilis. Täpselt ei mäleta enam.

Mulle tuli see üllatusena ja siis hakkas mind hirmutama mu enda alateadvus, sest miks ta mulle sellist pilti näitab? Oma teada mulle küll Marko niimoodi ei meeldi ja ma ei tea ka, kuidas vastupidi lood on, kuigi viimasel ajal ta käitub küll natuke naljakalt, aga võib-olla on ta lihtsalt moosinägu, nagu tavaliselt. Who knows...

Teine kahtlane sõbrapäevakaart oli ka unenäos. Selle oli Annika L. millegipärast teinud mu emale ja seal peal oli mingi neljarealine luuletus, millest mulle jäi meelde vaid see osa, et ta soovis mu emale astmelist tulumaksu. See mõttevärd on vist valimisreklaami ajuloputuse tagajärg.

II
Täna nägin ma väga palju und. Nägin unes, kuidas Annika L. kogu aeg kogemata autoga üle oma väikese koera käppade sõidab ja keegi teine autos olijatest peale minu ei märganud toimuvat ja mina ei suutnud neid takistada ja kurgust ei tulnud ühtki häält ka, nagu tavaliselt halbades unenägudes. Viimaks ma sain nad siiski peatuma ja siis olid loomakese käpad kõik katki ja tuli kiirustada loomaarsti juurde.

Siis nägin veel unes mingit beebit, aga konteksti ei mäleta üldse ja palju Kodus ja võõrsil tegelasi ja seal oli kaks Hayli?'t - üks oli petis, kes tantsis Noah'ga ja nüdü mulle hakkab meenuma, et ta oli isegi selel tegelase nägu, kes vahepeal tegelikult ka Haylit ahvis ja Noah'd endale tahtis, aga ma pole seda seepi nii palju näinud, et teaks, kuhu too kadus.

Mingil hetkel oli meil Jessyga mingi teema ja siis mingil järgmisel hetkel ilmus Vahur välja ja ütles, et tahab mind tagasi ja bla-bla ja vähemalt unenägudes ja mõtetes olen ma küll väga lits, sest ma tegelt ei teagi, kas ma tahaks teda tagasi ja vist siiski ei võtaks nii kergelt, sest ta tegi mulle haiget ja enam isegi ei meeldi nii väga, aga unes oma ometi istusin peaaegu kohe ta süles ja siis mingil hetkel endalegi märkamatult olin ma hankinud EVRA plaastreid ja juba ühe paigale kleepinud ka - olen mina alles lits või mis? - ja tema oli neid ka mulle ostnud ja üritas ühte kleepida, aga ma käskisin ära võtta ja siis need kipitasid millegipärast, aga tegelt ka. Mul on endal ka häbi, kuidas ma saan nii mõelda, et tema tuleb tagasi nagu mingi koerakutsikas ja mina olen kohe nõus temaga voodisse hüppama või tegelt voodi pole üldse nii vajalik.

Ma hakkan vist üksindusest hulluks minema. Mul on vist kiiremas korras kedagi uut vaja, kes kõik vanad peast pühiks, aga kes see küll olla võiks?

Kommentaare ei ole: