märts 15, 2007

Piss peas

Ma olin eile nii kuri. Sõitsin bussiga Tartust Tallinna poole ja juba kusagil Adavere kandis muutus põiekas nii võimatuks, et ma kartsin püksi teha. Rõõmustasin, et olin sattunud kahekorruselise bussi peale - neil on ju WC-d. Siiski venitasin veel pool tundi, enne kui bussijuhilt vetsuvõtit paluma läksin. Ise pidin juba hulluks minema, aga lootsin, et nii nägu nädal varemgi, tehakse ka seekord Mäos peatus. Ma olin nii hullumise piiril, et oleks käinud kasvõi poole minutiga põõsas bussi akna taga ära.

Aga buss sõitis Mäost läbi, peatumata. Siis võtsin julguse kokku ja läksin bussijuhiga rääkima. Kõigepealt oli veel vaja naabritädist üle ronida, aga ma jõudsin sihtmärgile. AGA bussijuht, vana jobu, ütles mulle, et veel ei saa WCsse. Ja siis hurjutas mind nagu kolmeaastast, et miks ma enne ära ei käinud. KÄISIN. Isegi kaks korda ja mul ei tule muidu kunagi teepeal nii hull häda. Ütlesin talle ka seda ja vastati, et mida tema teha saab. Hallooo!!! Kas ta metsapeatusest pole kuulnud v? JA ma ei olnud ainuke, kes tahtis.

Ja mida tähendab "veel ei saa"? Kas seda, et torumees ei jõudnud veel parandama tulla või ei saanud lihtsalt mõnest jonnakast julgast esimese katsega jagu? Või on neil nii, nagu autodel kummidega, et suve- ja talvehooaeg, ainult et suvel saab bussis vetsu, talvel võib istmesse ka siristada, sest külmaga ei lähe nii kiiresti haisema. Sorry. Rõve teema, aga aru ma ei saa.

Ma pidingi kannatama Tallinna bussijaamani. Viimane jupp Ülemistest jaamani hüppasin, täpne raha käes. Silmamunad olid ka kollased juba, ma arvan.

1 kommentaar:

Maria ütles ...

Kusjuures bussijuhid ei taha oma vetsu eriti inimesi lasta, sest nad peavad neid ise puhastama ja sellega in ilget jama. Leia koht kuhu saad selel tühjendada jne. ehk peaksid ühendust võtma bussifirma esindajaga. Tegelikult on neil ju bussi peal kirjas, et mugavustega buss ja wc ja mida kõike veel.