jaanuar 27, 2009

Teeks pai

Ühe ettevõtte egole. Mulle endale tegelikult paid ei meeldi. Vähemalt mitte pai saada füüsiliselt. Kõik teised variandid sobivad. Aga minu pead palun ärge katsuge. Igaks juhuks mainin:D

Ühesõnaga, täna käisime KMiga minu kodumäel kelgutamas - vist esimest korda sel aastal - ja mäe otsas avastasin, et ühelt seal asuvast kahest kanalisatsiooni vms augult on kaas pihta pandud. Ja see oli nii creepy, et ma ei julgenud eriti uudistadagi. Ca kümme meetrit puhast kukkumist. No mul oli tõsiselt õudne. Mitte niiväga KMi pärast, sest tema oskab loomu poolest ohtusid üsna hästi vältida, aga teiste laste pärast. See on paljude laste lemmik kelgumägi. Ja mis siis kui keegi sealt alla kukub? Põhjatusse auku, kus võib olla ka vett. On vähetõenäoline, et ta kukkudes viga ei saa või et ta sealt välja saab.

Niisiis ajasin asju ja võin linnukese kirja panna, et täna on igapäevane tegelikult mitte nii igapäevane heategu tehtud. Kõigepealt olin nõutu, sest see mägi, mille otsas lahtine kaev on, on veider. Mingi arusaamatu vana tehismägi. MIna pakusin pommivarjendit, mis võib seal ka vabalt olla, aga pärast selgus, et seal kuskil on ikkagi vähemalt 120 kuupmeetrit vett tuletõrjele. Jaiks. Võiks arvata, et ma elan soos.

No envei parim mõte, mis mulle pähe tuli, oli Tallinna Veega ühendust võtmine. Võtsingi siis. Sain nelja toreda onuga tuttavaks. Ju nad mind vähe blodiks pidasid, aga mitte nii blondiks, et minu üle naerda. Muudkui helistasid ja uurisid ja tulid paari tunniga õhtusel ajal kohale. Vist tund tagasi ehk üheks apaiku alles läksid ära. Ja seda hoolimata sellest, et peaaegu kohe sai selgeks tehtud, et need drenaažid - paar päeva tagasi ma ei osanud vastata, mida see sõna tähendab ega arvata, et seda kunagi vajan - ei kuulu Tallinna Veele. Aga onud andsid endast parima ja elasid isegi üle selle labürindi, mis minu koduni toob. ma vist peaksin tulevikus alustama tee juhatamist sellest, et: Suurt korstent näete? tean, et grammatiliselt vigane, aga mõte on selline.

No enivei. Nüüd on ka linna üldkitutelefonile probleemist teada antud ja loodetavasti saab siiski enne suve või õnnetusi probleem lahendatud.

Aga siis pai ja tänu ASile Tallinna Vesi operatiivse abi eest!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sa oled ikka nii tubli! Ma kujutan ette, et paljud poleks viitsind helistada. Aga drenaaž on siiski salakraavitus, mitte kanalisatsiooni toru ;)