november 24, 2006

Aga mina tegin midagi head

... ja nüüd olen üsna rahul endaga. Tglt oli see juba eile, aga siis oma haletsuse keskel unustasin selle täitsa ära.

Nimelt joosteks hispaania keele ja prantsuse keele praktikumide vahel raamatukokku inglise keele pärast üht filmi vaatama, otsustasin enne poest läbi käia ja midagi süüa kaasa võtta. Poe ukse peal aga tormasin kiiruga mööda ühest vanamemmest, kes hästi haleda häälega palus natukene raha. Selleks ajaks aga, kui ta lause lõpetatud sai, olin ma juba mööda läinud. Ma kuulsin teda küll ja kahju hakkas. Tädi tundus selline tore ja korralik - puhtad riided, rääkis eesti keelt vahelduseks ega olnud joodiku moodi. Mul hakkas temast kahju ja mõtlesin endamisi, et käin poes ära ja siis kassas tshekkan, kas mul sularaha on.

Tavaliselt mul pole ja seekord oli vaja veel koopiate tegemiseks ka pappi jätta. Ma olen lihtsalt Siili sõber - vihje kaardimakse reklaamile (neile, kes ise välja ei mõelnud). Hullult kiire oli ka, aga kassas oli nagunii hästi pikk saba ja üliaeglane tädi - nad ajavad mind nii närvi tavaliselt - enivei... mul oli üllatavalt palju sularaha. Läksingi siis ja andsin tädile 20EEKu. Pole just palju, aga vaene tudeng peab ise ka kuidagi ära elama. Tädi hakkas igati tänama ja mul oli hea enesetunne terveks õhtuks.

Niisiis see pole lihtsalt ütlemine, et tee teisele head, saad sajakordselt tagasi. Mul ei seisa need ütlemised kunagi täpselt meeles, aga mõte jääb samaks.

Tänasest
Ärkasin ebanormaalselt vara - pool üheksa, sest täna pean meedia grupitöö pärast terve päev ETV-d vaatama. Polegi nii hull, kui ma kartsin. Niisiis hommik algas 8:45 Terevisiooniga. Umbes poole pealt jäin ikka uuesti magama, aga point sai ära nähtud. Väljas olen täna käinud vaid korra - meedia kontrolltööd tegemas ja siis poes toiduvarusid täiendamas või hankimas. Kuidas võtta... süüa polnud enam midagi peale üksikute kuivainete. Isegi ketsup hakkab otsa saama.
KT läks, nagu läks. Eks mõne punkti ikka saan ja rohkem polegi vaja, sest sain täna tagasi eelmise nädala seminaritöö, mille pärast hullult pabistasin. Oma meelest kirjutasin kokku suure jama, aga õnneks hindajad nii ei arvanud. Sain 7 punkti 7st:) Niisiis tänase seisuga on koos 53 punkti vist vajalikust 55st, mis tuleb kätte saada, et aine edukalt läbida. Kusjuures veel on võimalus 70 punkti juurde teenida KT, grupitöö ja äärmisel vajadusel eksamiga, kui vajalikku punktidearvu täis ei saa. See tegi tunde päris heaks, et mul selline seis on. Enam läbi ikka ei kuku oma ainukest erialaainet. Ja siiani ma tean ainult üht teist inimest ka, kes selle essee 7/7st sai ja tema ei loe, sest ta saab alati max punktid. Ms Perfect Student. Aga mul pole põhjust kade ka olla või mis!?:P
ETV-st tuleb ka lahedaid asju. Nad näitavad muumitrolle jälle ju:) Ma pole seda multikat nii ammu näinud... ma pole üldse Lasteekraani väga ammu näinud... igatahes avastasin, et see on ikka üks ülinunnu multa;) Laenasin Getu sõna. Iseenesest naljakas, sest tavaliselt õpivad 4-aastased suurtelt inimestelt uusi sõnu ja väljendeid. Mina aga õpin 5-aastaselt:D
Ülivanasid Õnne 13 kordusosasid vaatasin ka... põhimõtte pärast, et teen seda ülesannet korralikult. Allan oli seal nii noor ja sile poiss ja Aare oli Morna uustulnukas. Laur sebis teda. See on eriti naljakas, sest kodus käies vaatas emps üht uutest osadest, kus isegi Pille oli Lauri juba maha jätnud ja Aare ja Pille südamesõbrannad. Elu on seep!
Ühe asja oleks peaaegu unustanud. Täna rääkisin Temaga. Rääkisin kõik ära, mida ma viimane kord tema juures käies mõtlesin ja tundsin. Ma ei teagi, mida tema täpselt arvab või tunneb, aga vähemalt ma pole tema eest oma tundeid varjanud.
Nüüd tagasi TV-d vaatama. Wish me luck!;)
Ciao
Maria

2 kommentaari:

Maria ütles ...

Mina tegelen heategevusega paar aastat. See on vist hea minu südametunnistusele. Siiani olen MTÜ "mingi kultuuriasi" + kodutute laste toetamine. Mõlemale kannan iga kuu üle 25 eeku. jube vähe. Aga kui iga inimene annaks iga kuu 25 eeku millegi jaoks siis oleks see juba palju.
Järgmine heategevus puudutab kodutuid kasse.
Olen ka ühekordseid annetusi teinud kui mulle tundub, et see on õige asja eest. või noh mulle südamelähedase asaj eest. Sest eks nad kõik ole õiged.

Tänavakerjustele anna ka vahest raha. Kunagi kui balti jaama turul sageli käisin siis seal oli aegajalt üks memmeke kes ka kuskil nurgataga kerjas. raha ma talle ei andnud. küll aga paki makarone või paar puuvilja. Ta oli alati nii tänulik.

aga kui noored poisid nii

Maria ütles ...

umbes minuvanused tulevad raha nuruma siis saadan nad tööle.