oktoober 29, 2007

Kallid vanemad! Palun ärge laske oma lastel kunagi ilma täiskasvanuta Männi parki minna!

Heihopsti! Mul on kümneid teemasid, millest tahaksin kohe rääkida, aga olulised asjad enne.

Hoiatan Mustamäe Männi pargi eest, sest nägin täna seal pealt midagi väga kohutavat. Mängisime seal KMiga. Tema tüütas mingeid veidi vanemaid vene poisse, kuni need teda juba füüsiliselt tagasi lükkama hakkasid ja siis meelitasin ta sealt eemale. Umbes samal ajal tuli poistekamba juurde keegi vanem noormees, nii 20ndate alguses, ma pakun.

Oletasin, et tegu oli kellegi vanema vennaga, sest nad kükitasid kõik ringis maha ja rääkisid omavahel millestki. Ma ei kuulnud ega saanud aru. Pargis oli ka kamp Eesti noori, nii 15-19 aastaseid, kõik jõid ja suitsetasid seal. Laiad lehed, noh. Olin nendest nagunii juba halval arvamusel, aga telefon oli tühi ja ei sanaud ka politseile näiteks väikest vihjet anda. Siis aga tõstsid nad enda väärtust minu silmis kõvasti.

Ühel hetkel nägin, kuidas nad röögatasid ennemainitud noormehe peale ja hakkasid talle järgi minema. Üsna kohe kuulsin ka vene poisikesi paaniliselt oma vanematele helistamas. Jutu sisu oli: nashi dengi... ushol... Minu vene keel pole just perfektne, aga siis sain ka aru, mida too noormees lastest tegelikult tahtis.

Nii suured kui väikesed poisid läksid talle järgi. Mõne aja pärast aga tulid suured tagasi. Läksin siis küsisin, et mis täpsemalt juhtus. Nemad olid aru saanud, et ta oli narkomaan ja võttis kellegi telefoni(d) ära. Ta lubas vist isegi umbmääraselt tagasi anda vms... Eesti kamp jälitas teda Sõpruse puiesteeni, aga see segane jooksis sõiduteele ja püüdis suvalisse autosse sisse murda, vist ebaõnnestunult. Aga seda kuuldes, oli mul nii hea meel, et minu auto uksed lähevad automaatselt lukku, kui süütevõti nullastmest edasi keeratud on. Ma vist ehmataks surnuks, kui keegi järsku ummiku minu autosse trügiks.

Pätt pääses kahjuks põgenema... Aga vanemad, palun. Männi park on väga toredaid mänguväljakuid täis, aga käige seal KOOS oma lastega, mitte ärge saatke neid üksi. Neist mängupüssidega sõda mänginud "kõvadest
meestest" said minutitega halisevad ja shokeeritud beebid, mis on ka antud olukorras täiesti normaalne. Kas teie tahate oma lastele samalaadseid kogemusi keset päeva pargis mängimise ajast? Täna läks ju veel väga hästi.

1 kommentaar:

Maria ütles ...

Ma tänan hoiatamast. Sest just laupäeval käisid minu pliksid koos sõbrannadega esimest korda ilma meieta Männi pargis.
Kuhu on kadunud pargis varem olnud turvamees?
Vanasti oli ta seal ikka kogua eg kohal.