oktoober 30, 2007

Vetsuralli - see ei ole normaalne!

Pühapäeval peale tööd, helistas ema ja ütles, et ta tahab, et ma aitaksin tal vanu riideid Humanasse ära viia. Tahtis kapis ruumi teha. Muidugi, kui juba seal olime, siis oli vaja ka ringi vaadata. Ei tahaks kül seda tunnistada, aga minust hakkab vist ka vaikselt kaltsukainimene saama. Kümnekonna minutiga oli oma kätele kuhjanud sellise hunniku erinevaid kampsuneid, et müüja tuli appi ja viis mu riided kuhugi leti taha ära. Ta nägi, et mu käed enam palju rohkem ei kanna. Seal on üldse väga toredad müüjad. Nii mõneski teises kohas oleks müüja samas olukorras tulnud hoopis käskima asju tagasi panna, sest kabiini võib ju võtta kuni 3-4 asja. seal humanas sellist probleemi polnud.

Enne, kui sain riidei proovima hakata, tuli aga nii hull pissihäda peale, et tõmbusin näost punaseks ja kartsin, et lähen lõhki. Ja seal ei pidanud WC-d ka olema. Humana müüja siiski ütles, et neil on WC ja andis nõu turvalt võtit küsima minna. Turva ise oli selline mõnus vanaisa-tüüp, aga ta oli alles teist päeva tööl ega osanud mind aidata. Aga ju ma siis nägin ikka väga hädine välja, sest ta läks saali peale vanemmüüjat otsima ja kui sealt ka võtit ei sanaud, siis andis läbi raadiosaatja teisele turvale teada, et üks neiu tahab WC-sse. No ei ole ju mark, kui selline info sinu kohta mingil üldraadiosagedusel liigub. Aga tol hetkel oli mul suuremaid probleeme.

Varsti oli minuga tegelevaid turvasid juba kaks. Teine oli ka hästi abivalmis, aga ta ei osanud üldse eesti keelt. Siiski, organiseeris ta mind WC-sse. Aga arvake ära - see oli umbes. No nii umbes, et vett oli selle ääreni, kust vett tuleb. Ei läinud ma sinna midagi juurde lisama. Hullult kahju oli küll juba maha tõmmatud pükse uuesti üles tõmmata, aga no kraanikaussi ju ka poleks teinud.

Uus turva kuulas mu uue mure ära ja vedas mu kõrvale Olympic Casinosse. Enne veel aga kui vetsuukseni jõudsin, peeti mind kinni dokumendikontrolliks. No on tropid. Kuna ma olen kakskümmend, ei tohi ma pissida. Nii või??? Nende vabandus oli, et nad saavad trahvi. Oleks võinud sinna maha kükitada lihtsalt ja häda ära teha. Rahvast nagunii ei olnud. See on ebainimlik ju. Keelatud on mängurlus noortel. Miks ma ei tohiks korraks hädaolukorras vaid nende vetsu külastada? Igatahes, meid visati välja ja turva sai veel sõimata.

Nüüd, lõpuks, viidi mind töötajate vetsu. See oli kohe teise kõrval, aga võtit sai jälle uuest kohast. Ega minu jaoks ei tahetud toda väärteset loovutada, aga õiglus võitis. Mõtlesin küll, et äkki siis on ka selle kabiini pott korrast ära, aga vähemalt enne mind ei olnud ja pärastine ei huvita. Sorry küll, aga minu meelest peaks igas kaubandusettevõttes olema külastajatel tualetivõimalus. Huvitav, mida tarbijakaitse sellest arvaks? Võib-olla küsin järgi.

Lõpuks sain tagasi riidepoodi, kus kõik juba imestasid, kuhu ma jäin, ja muidugi tulin tagasi suurema riidehunnikuga, kui ema ära viis:D Aga ma olen raskelt rahul. Seekord sattusime heal päeval sinna.

1 kommentaar:

Maria ütles ...

Eesti Vabariigi seadus keelab mängusaalis viibimise alla 21 aastatel isikutel. Ja trahvi saavad kasiinotöötajad. Trahvi suurus on 24 tuhat. vms.
Aga see vetsuteema on tõesti masendav. Eriti siis kui sa oled kas rase või omad väikseid lapsi. Ise veel suudaks kuidagi kinni hoida, aga lastega on raskem.
Muide mina olen oma lapsel lasknud rahumeeli poes püksi teha kuna müüa keeldus meile WC võtit andmast.
Samas olen astunud lastega sisse suvalistesse poodidesse, kus lastel lubatakse alati ära käia.
Nojah.. viimasel ajal meil pole seda probleemi olnud, aga kui nad väiksemad olid...