september 23, 2010

21-22 september

Ikka nii India
Veetsin terve eilse päeva õppematerjale otsides ja sorteerides, sest ka meie rahvusvaheline kooli koordinaator ei pea vajalikuks kolm päeva enne loengute algust materjalide või isegi õpiku nimede teada andmist. No milleks? Kõik on ju suhteline. Mõelge loogiliselt. Urr. Tagavaraplaanina otsisin siis läbi aieseci materjalide kataloogi, mille olemasolust ma enne ei teadnudki ja leidsin päris palju huvitavat. Aga täna selgus, et tegin tühja tööd, sest selgus, et ained, mida kohe õpetama hakkame, on muutunud. Yay eks. Lisaks sain ka tunniplaani ümber teha, mis oli peaaegu võimatu. Ja keegi ju ei võtnud arvesse, et isegi sama nimega ained on erineva sisu ja pikkusega ja me ju alustasime kursustega nii hilja, et nüüd tuleb need kiiremini läbida. Lisaks peame need erinevateks tähtaegadeks lõpetama.
Ja nii me siis laulame magava lõvi laulu. Üürgame keset kontorit, sest enamus staffi on Ganeshi järve uputamas. Auuuuuuuuuuuuuuuuuu…..
Esimene kord vist üldse siin oma muusikat tööl kuulata.
Eile õhtul Harsh blokkis, sest tal oli vist veidi paha olla ja otsustasin Tushaga esmakordselt kodupoodi shoppama minna. Üsna imelik on käia poes, mille toodetel pole ingliskeelseid nimesid ega instruktsioone kokkamiseks. Muudkui pidin iga toote kohta Tushalt eraldi üle küsima, et mis see on ja mis too on. Testisime imelikke hapusid ja kibedaid puuvilju, mida süüakse soola ja sidruniga. Pärast toppisime kõik välja tulnud seemned rõdul lillepottidesse. Veel ostsin erinevaid suuvärskendajaid ja teravilju ja müslit. Igal asjal lugesime kaloreid, koguseid ja hinnanumbreid. Üritasin hakata tervislikumalt toituma, aga ikka sõime India snäkke ka õhtuse Sõprade vaatamise kõrvale.
Ja täna… täna peaks Valentina meile kolima ja ma peaksin teda aitama, aga ma tahaks Harshi ka näha. Loodetavasti ei pea kompromisse tegema selle koha pealt. Polegi väga rohkem midagi öelda.

Hiljem…
Selgus, et Harsh pidi juba seitsmest tööle minema, nii et minu varem lahti saamisest polnud mingit kasu ja me ei näinudki. Jälle. Nõme. Aga vähemalt läks Valentina kolimine selle võrra sujuvamalt ja veetsime õhtu kodus kokates ja ümber India reisimist planeerides. Juba logistika on väga keeruline. Hindadeni pole ma veel jõudnudki. Kes tahaks minuga umbes kümnepäevasele Lõuna-India ringreisile tulla? Või korraks väljamaale? Nepaali siiski arvatavasti. Selle võiks ühendada Kirde-India külastamisega (Kalkutta, Varanasi, Orissa kamasutra tempel). S, sinuga tahaks teha klassikalise tuuri Delhi, Jaipur ja veidi Põhja-Indiat ning kui soovid, siis ka minu kodukant ja Mumbai. Ja osa kohti tuleb ikka kordamisele, sest ma ei ole veel päris maha matnud mõtet Diwaliks Jaipuri jõuda. Soovitavalt väikse ringiga.

Kommentaare ei ole: