november 15, 2010

Koristamismeetoditest

Olen vast üht-teist ennegi maininud, aga see teema on väärt omaette postitust.
Tolmutamine:
Võib leida inimesi väikse rebitud ajalehetükiga iluasjade vahelt tolmukihti laiali hõõrudes. Vähemalt töö juures. Kodused teenijad tolmu üldjuhul ei võta. Ei teagi, kes seda tegema peaks. Ise? Raskesti usutav.
Autopesu:
Enim levinud viisiks on mingi kaltsuga auto peksmine. Nagu klopiks vaipa vms.
Põranda puhastamine
Pehmete kõrtega naturaalluud imelühikese varre otsas on igas kodus olemas. Tihti ka rohkem kui üks, et siis teenijad mõnuga nendega küürutada saaksid. Harjumuspärast põrandaharja pole ma siin veel kohanud. Pesemiseks kõlbab iga kalts.
Ja mäletate, mida ma rääkisin kuldse templi kohta, kus kaks tegelast vähemalt viiemeetrist märga kaltsu mööda maad lohistasid. Nii põhimõtte pärast, et nagu oleks pesnud või midagi...
Nõudepesu
Siin kasutatakse ühte naljakat rohelist seepi ja kuigi mõnes kodus leiab ka käsna või mõne nutsaku, siis meie köögis tahaks iga kord öökima hakata, sest nõusid pestakse meeste vanade sokkidega. Ülimalt isuäratav kombinatsioon eks. siinkohal võiks veel rääkida nalja sellest, kuidas mõni aeg tagasi naabrid oma teenijast ilma jäid ja kui kõik nõud mustaks saanud olid, väljas söömas käima hakati, sest ega koduperenaine saa ju ise mõnda taldrikut ära pesta. Tragikoomiline.
Tualeti puhastamine
Seda tavateenijad ei tee – liiga alandav. Käib kas eraldi tegelane või siis tuleb poti nühkimine endal ette võtta kummalise harjaga, mille küljes pikad paksud kummist harjased. Ja kui ma ütlen pikad, siis peaks vist lisama pildi, aga mul ei ole veel. Ümmarguse kapinuppu meenutava käepideme küljest kasvavad välja ligi poolemeetrised silikoonitaolisest materjalist jämedad jurakad.
Riietepesu
Vahenditeks mingi karm sinine seep ja plastikharjastega käsihari. Vahel töötab, vahel mitte. Üsna korralik protsent riietest saab pesemise tagajärjel hullemaks muudetud ja läheb ära viskamisele. Kahjuks. Pesumasinaid näeb ka vahel, aga inimtööjõud on odavam ja neid eriti ei kasutata. Meie teenija juba vihkab päevi, mil juhtumisi mitu meist on laari pesu musta pesu hunnikusse koondanud.

Kommentaare ei ole: